Annons

Click UF vann SM i Ung företagsamhet

De fem tjejerna från Justus Tranchell-gymnasiet; Sara Österberg, Sandra Stenberg, Fridah Gomér, Ann-Katrin Zander och Minela Zuzo, som vi på Landskrona Direkt rapporterat om tidigare har just lyckats kamma hem förstapriset vid SM i Ung företagsamhet.
– Det här är riktigt stort, kommenterar deras stolta lärare Stefan Olsson.

Deras företag Click UF, som lanserar en produkt som är ”en smart lösning för att få upp de sista dropparna ur nagellacksflaskan”, vann alltså innovationsklassen i Riksfinalen som hölls vid Stockholmsmässan i Älvsjö.

Annons
 

Grattis, grattis.
– Tack så mycket, det är helt fantastiskt att vi vann, det trodde vi aldrig på i förväg, svarar en lycklig Fridah Gomér på väg hem från Stockholm under onsdagförmiddagen.

Vad innebär det här förutom äran att vara bäst i Sverige?
– Prissumman var på femtusen kronor, men framför allt var det jätteroligt att bli uppmärksammade och lyckas vinna en klass som det första företaget från vår skola.

Och prisssumman kommer naturligtvis att investeras i ”Click UF”?
– Ja, det har vi tänkt, svarar Fridah som tillsammans med de andra tjejerna tar studenten i juni.

Hur ser planerna för ert framgångsrika företag ut efter det?
– Vi planerar att fortsätta med Click, förmodligen i form av ett handelsbolag som vi kommer att bilda. Det råder lite delade meningar om vi ska köra det på hel- eller halvtid efter studenten, men det får vi se då, avslutar en lycklig ung VD.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser