Annons

Vecka 7

Fredag i den vita månaden

Fredag i vecka 7. Grattis ungdomar och ni som valde yrke på grund av juni, juli och augusti och som känner er grundlurade men som kan ta sovmorgon på måndag – Slarvighetens dag.  Nu plockar vi fram solen så att vi kan gå på cupmatch på söndag. Mot ljuset!

QRV

 

 

Ett par ord med Ronnie Olsson i pannband

Du blev idag vår 4768 gillare på Facebook. Varför har det dröjt så länge?
– Helt enkelt för att jag inte har tänkt på det. Jag har följt via nätet, men i morse var jag inne på Er Facebook och då klicka jag på gilla.

Är du en medgångssupporter?
– Nej någon medgångssupporter är jag inte. Jag kan bli sur när de förlorar. Har följt BoIS sedan början på 60-talet. Såg till och med en träningsmatch med HP och Crona.

Plura har ett kapitel i en bok som handlar om en kålpudding i Helsingborg. Får du några associationer?
– Kålpudding, ja associationer får jag, men inga positiva. Tror inte Plura var på Föreningsgatan i Helsingborg och åt den åtminstone.

Imorgon är det fotens dag. Vem hade du velat ge sparken och varför?
– Beträffande foten så är jag en rätt så snäll person privat, men politiskt kan jag bli irriterad, så Trump skulle jag vilja ge foten.

Stämmer det att Owe Thörnqvist gjorde Sveriges första rocklåt? Om inte, vilken anser du att det var?
– Ja, de påstår att det var Owe, som jag har sett live på Sundspärlan i samband med julfest där. Köpte en signerad CD, och berömde hans bluesmunspel, då påstod han att han hade eller skulle spela in med Peps och Jalle Lorenzon. Men han har en räv bakom bägge öronen, så jag var lite osäker på om talade sanning. Ja, Owe är kanske det närmaste vi har.

Tre grejor att göra i Helsingborg i helgen?
Det blir svårt eftersom jag väntar på besök av min syster och svåger från Stockholm idag, för att imorgon, faktiskt åka till Landskrona och fira min mors (Anna-Stina Olssons) 94-års födelsedag, därefter hem till mig igen. Eftersom de sover över hos mig till återfärden på söndag, så har jag inget att rekommendera.

Som veckans gäst DJ får du även välja en låt från varje decennium från 50-talet fram tills idag.
50-talet – Som någon har sagt, det kåtaste låten som har spelats in – Blue Moon med Elvis Presley. 60-talet – Jumping Jack Flash med Rolling Stones. 70-talet – Marlene med Kevin Coyne. 80-talet – Röda läppar med Magnus Lindberg. 90-talet – Born in Puerto Rico med Paul Simon från hans fiaskomusikal men med fantastisk musik. 2000-talet- Alldeles lagom med Peps.

När vi nu är uppe i varv kör vi också veckans nykomponerade stafettfråga som lyder – När och med vem dansade du senast disco?
– Disco!?! Här ställde Ni mig ordentligt. Möjligtvis med Lars Johannesson framför scenen på en Helsingborgsfestival där Dennis som bor i Landskrona och spelar munspel, kommer inte ihåg vad bandet hette. Fanns inga flickor i närheten och de spelade så bra att benen rörde sig av sig själv.

 

Heppa!

 

Veckans blandband

Från Al Jarreau till Änglahund. Veckans gäst-DJ har rört runt i musikgrytan.
Här hittar du veckans lista!Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser