Annons

Vecka 19

The Herreys i Glumslöv

Redan är Robin Bengtsson bokad till Citadellet och Landskrona har ett speciellt förflutet till tidigare mellovinnare. Alla minns och var vi och såg ABBA på Strand. Och Herreys! Eller hur? En höggravid Charlotte Perrelli i en slimmad silverklänning och Måns Zelmerlöw i BoIS-tröja minns vi. Även The Kingelas minns… framför allt Herreys som tog sin tillflykt till familjens hus i Sundvik.
– Dom kom direkt från finalen i Luxemburg. Med på planet var förövrigt unge herr Evertsen som nynnade på ”Diggi-loo diggi-ley” och fick veta att de skulle gömma sig hos oss. På så viss fick Wille veta.

Ett par ord med Wille

– Jag tvekade inte en sekund. Jag hörde av mig direkt, säger han och ler åt minnet.
– Det var en fantastisk spelning. Trots att vi inte kontaktat media så spred sig ryktet och det blev lapp på luckan.

Så bra var spelningen att en ny konsert bokades in.
– De var grymt trevliga att ha att göra med så jag frågade där och då om de ville komma tillbaka. Och uppenbarligen gillade dom det för innan bröderna lämnade Strand så hade vi bokat in en ny spelning några månader senare.

Många av dåtidens storheter spelade på Strandpaviljongen. Förutom Herreys så har även ABBA spelat där och så gjorde även Glenn Huges, den före detta basisten i Deep Purple. Inga av dessa är dock Mats Wilhelmsson favoriter.
– Nej. Mitt bästa minne innefattar faktiskt Kitte Malmsten. Det var den första 60-talsaftonen vi fixade. Det är något av det häftigaste jag varit på i hela mitt liv, säger Mats Wilhelmsson.
– Det är en tid som jag verkligen saknar.

Beträffande helgens Eurovision Song Contest så vågar inte Mats Wilhelmsson hoppas på vinst för Robin Bengtsson.
– Jag har ingen aning om hur det kommer att gå men det blir svårt. Men jag tror säkert att låten kommer att slå ordentligt i Sverige och det är ju bra så, avslutar Mats Wilhelmsson.

 

 

Förövrigt anser vi att Babian ska spela på Karnevalen!
Till helgens alternativa lista!Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser