Annons

Snart premiär för Hotel Öresund Conference & Spa

VD Göran Andersson tar emot Landskrona Direkt för ännu en rundtur på det nya hotellet.

Med knappt två veckor kvar till Hotel Öresund Conference & Spa öppnar på Stadskajen så bjuder hotellets VD Göran Andersson Landskrona Direkt på en snabb rundtur. Flitens lampa lyser i varje hörn av bygget och det märks på VD:n att premiären närmar sig.
– Ja, det är klart att det är stressigt. Det är mycket kvar som ska falla på plats innan den 8 oktober då vi öppnar. Men snart är vi där och det ska bli jäkligt skönt, säger han och ler.

Annons
 

Normalt är att man har slutbesiktning på byggen i god tid men här har allt gått fort.
– Vi har besiktigat efter hand. Exempelvis är alla rummen nu slutbesiktigade. Där ska bara in en del inredning, typ schäslonger och detaljer som högtalare, säger Göran Andersson och förklarar.
– Alla gäster kommer att få en personlig kod och kan genom den använda exempelvis sitt Spotify på mobilen och lyssna på den egna musiken.

Förutom några enstaka köksmaskiner så är praktiskt taget allt nytt. Och inredningen i såväl rum som gemensamma utrymmen är av hög kvalitet.
– Inredningen har kostat runt 20 miljoner kronor och dessa pengar ska betala sig på fem år, informerar VD:n.
– Men det är inget jag är rädd för. Vi bygger inte ett hotell. Vi bygger en destination. Folk ska inte komma till Landskrona för att bo på hotell. De ska komma till Hotel Öresund. Och den kanske viktigaste pusselbiten i detta är vårt spa, säger han och visar runt bland poolerna och behandlingsrummen på översta våningen.
– Här finns till och med en takbar som vi kan öppna vid behov.

En annan viktig pusselbit är konferensrummen.
– Vi har ett helt plan med ett flertal möjligheter. Den stora salen rymmer 220 personer och en sådan behövs i Landskrona idag. Vi har byggt in den modernaste tekniken och till detta har du all service du kan tänka sig.

Praktiskt taget allt inomhus kommer att stå klart när det är premiär den 8 oktober. Uteserveringarna kommer dock inte upp förrän till våren. Men hur piazzan mellan hotellet och kyrkan kommer att se ut är svårt att sia om. Klart är att det inte kommer att bli färdigt innan hotellet öppnar.
– Nej, så är det. Det är kommunens mark. Där kommer bland annat att uppföras tre konstverk. Men det viktigaste för oss är att gästerna kan komma till oavsett om de kommer med bil eller buss.

Efter flera år av planerande och byggande står nu alltså Göran Andersson inför premiären.
– Det har varit en mycket nyttig och lärorik resa. Nästa gång jag ger mig på ett liknande bygge så kommer jag att ha med mig detta i bagaget, avslutar VD:n.

Läs mer:

Adressen till Hotel Öresund Conference & Spa är Sofia Albertinas Plats 5.

Än finns jobb att göra i lobbyn. Baren är på plats och receptionen är på gång.

På bottenplan ligger kök och restaurang.

På andra plan finns sju flexibla och effektiva konferensutrymmen med plats för 2 till 220 personer, samt rum och salar för högtider, bröllop och jubileum. Lokalerna kan genom skjutdörrar kombineras och skräddarsys efter gästernas önskemål.

På femte våningen ligger hotellets spa med utomhuspooler, jacuzzi samt en takbar ​med havsutsikt.

Stans högst belägna pool.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser