Annons

Klart med hyresgäst till Weibullsholm

Nyligen blev det klart med en ny ägare av Weibullsholms gamla huvudkontor. Renovering har tidigare sagts ska påbörjas innan året är slut och till nästa höst flyttar Linc in.

Landskronas företagshus Linc flyttar under hösten 2018 till fastigheten Weibullsholm. I den nya fastigheten får hyresgästerna, det vill säga nystartade företag, möjlighet att växa utan att behöva lämna byggnaden.
Landskronas inkubator och företagshus Linc har som övergripande mål att verka för tillväxt i Landskrona och regionen. Exempelvis ger man nystartade företag med tillväxtambitioner stöd och hjälp att växa. Linc har för närvarande sin verksamhet vid Östervångsplan nära Landskrona station. Under hösten 2018 flyttar Linc till Weibullsholm, som i slutet av augusti köptes av fastighetsbolaget Hällestadgruppen.

Annons
 

Weibullsholm lämpar sig utmärkt för nyföretagande eftersom byggnaden ligger nära både centrum, tågstationen och stadens södra entré. Fastighetens historia med fröförädling i fokus knyter an till vår verksamhet eftersom vi också erbjuder växtkraft, säger Anders Ekblom, näringslivsutvecklare i Landskrona stad och ansvarig för Linc.

Weibullsholms ägare Hällestadgruppen, kommer också att flytta sitt huvudkontor till fastigheten. De äger redan i dag gamla Landskrona station där Hemslöjden Skåne har sin verksamhet.

Lincs nya lokaler i Weibullsholm ska attrahera start-ups med höga krav på teknik och arbetsmiljö. Hyresvärden ska också skapa flera gemensamma ytor där de olika hyresgästerna i lokalen kan träffas och inspirera varandra.

– Utöver Lincs verksamhet kommer det att finnas ytterligare ytor i fastigheten så att de nystartade företagen kan fortsätta sin expansion i samma byggnad, säger Anders Ekblom.

Linc Landskrona drivs av Landskrona Stad och är ett företagshus med inkubator och konferensmöjligheter.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser