Annons

BoIS tappade ledningen två gånger

Det var en luttrad Agim Sopi som mötte pressen efter matchen mot Husqvarna. Gästernas tränare Mohammed Ali Khan var av naturliga skäl gladare.

Uppdaterad 19.25

För andra matchen i rad tappade BoIS ledningen. Senast var det mot Oskarshamn och på söndagen lyckades de randiga inte stänga matchen mot Husqvarna. BoIS ledde med 3-2 när bortalaget lyckas kvittera i minut 86. Trots poängförlusten ligger BoIS fortfarande etta i Söderettan, dock bara en poäng före Mjällby och tre före Utsikten.

Annons
 

Det var en match med många ansikten som de 1 624 åskådarna på IP fick se på söndagen. Spelet svängde emellanåt lika mycket som vädret. Det syntes dock tydligt att gästerna från Husqvarna lärt läxan genom att titta på den senaste BoIS-matchen. Precis som Oskarshamn så lät inte Husqvarnaspelarna BoIS ha bollen i fred. De jagade friskt och det gjorde att BoIS inte lyckades få ordentlig kontroll på spelet och skapa de där riktigt vassa chanserna. Istället fick publiken se Ivo Vazgeč göra en fantomräddning efter 13 minuter.

Efter en knapp halvtimme fick dock BoIS chansen och tog den. Det var efter ett anfall på vänsterkanten som Rasmus Alm hittade Filip Pivkovski som i sin tur gjorde en dragning och sedan sköt bollen i mål.

I slutet av halvleken slappnade BoIS av och detta utnyttjade Husqvarna. Efter ett inlägg från högerkanten kunde Amir Al-Ammari enkelt nicka in kvitteringen efter att Dennis Olofsson missat i markeringen.

Och som att eländet inte var nog så började andra halvlek som den första slutade. Efter tre minuter missade BoIS-försvaret markeringen totalt än en gång och Simon Dimitrijevic kunde enkelt göra 2-1 till Husqvarna.

Målet fungerade som en väckarklocka för BoIS som tog tag i spelet allt mer. Och när Sadat Karim kvitterade efter en dryg timmes spel andades de flesta på läktarna optimism. Och när sedan Rasmus Alm gjorde 3-2 efter en stolpretur så kändes det som att BoIS skulle kamma hem tre poäng.

De randiga fortsatte pressa för att sätta spiken i kistan. Alexander Tkacz hade ett gyllene läge där han, med facit i hand, kanske borde passa och Thierry Zahui hade ett fräsande skott i ribban. Men istället missade den sistnämnda lite senare ett uppspel på mittfältet med en snabb spelvändning till följd och så stod det plötsligt 3-3. Detta skedde med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid.

Närmare seger än ett farligt frisparksläge kom inte BoIS och därmed inkasserades den andra oavgjorda matchen på rad.
– Det känns surt. Vi måste bli bättre på att stänga våra matcher. Det var likadant mot Mjällby och Oskarshamn, sa en luttrad Agim Sopi efter matchen.
– I det stora hela är jag inte nöjd men en pinne är en pinne. Nu har vi en tuff vecka framför oss med en match mot Elfsborg på onsdag närmast, avslutade Agim Sopi.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser