Annons

Midsommarfirande i Landskrona

Ta gärna med dig blommor när det är dags att klä midsommarstången.

Ta gärna med dig blommor när det är dags att klä midsommarstången.

I Landskrona kan man fira midsommar på flera olika platser. Vanligast är det i stadens många koloniområde där bland annat Citadellkolonisterna bjuder in allmänheten till sitt traditionella firande.

Annons
 

– Alla är hjärtligt välkomna till vårt traditionella midsommarfirandet med Citadellets koloniförening vid Scoutboet, hälsar föreningens ordförande Mats Klein och meddelar följande hålltider.
– Klockan 10.00 klär vi gemensamt midsommarstången vid Scoutboet. Ta gärna med blommor till midsommarstången. Klockan 14.00 börjar midsommarfirandet med dansuppvisning av Verdandi innan det blir dans runt den nyklädda midsommarstången. Vi avslutar firandet med lite lekar för alla barn.

Örenäs Slott
På Örenäs Slott i Glumslöv kommer man att anpassa såväl underhållning som menyer efter högtiden. Firandet börjar redan vid 12, när den blomsterklädda midsommarstånget reses i slottsparken. Passa på att njuta av den härliga utsikten över Öresund och Ven, medan traktens spelmän spelar glada melodier på sina instrument.

Borstahusen
Ute i Borstahusen ser killarna i bollklubben till att firandet pågår i dagarna tre.
Midsommarafton öppnar Axels tivoli och marknaden klockan 12. Klockan 14 är det dans kring stången och godisregn. Mellan klockan 15-01 är det musik. På midsommardag öppnar tivoli och marknad klockan 12. Mellan 19-01 är det musik. På söndagen håller tivolit, marknadsknallarna och matstånden öppet mellan 12-18.

På Mötesplats Borstahusen, det vill säga på nya campingen hälsas barn välkomna vid 10.00 för att hjälpa till med att klä midsommarstången vid Erikstorp och vid 12.00 gästas man av Verdandi, Landskronas folkdanslag. Inne på Erikstorp dukas det upp en midsommarbuffé.

Ven
På Nämndemansgården på Ven kläs stången klockan 13 och dansen börjar en timme senare.
Även här uppmanas besökarna att ta med blommor och grönt.

Har vi missar något? Mejla oss gärna! Så lägger vi in det här.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser