Annons

Gymnasister fick veta mer om naturvetenskap, medicin och teknik

NMT-dagarna anordnas varje år sedan 1998 av naturvetenskapliga fakulteten, medicinska fakulteten och Lunds Tekniska Högskola vid Lunds universitet. I veckan har cirka  300 populärvetenskapliga föreläsningar getts om olika aktuella ämnen av drygt 130 olika forskare som är verksamma vid de tre fakulteterna. På plats var gymnasister från Landskrona för att förkovra sig i naturvetenskap, medicin och teknik.

Gymnasielever från Landskrona fick vid NMT-dagarna i Lund bland annat följa matens väg genom kroppen.

Annons
 

I runda svängar har 6000 gymnasieelever och lärare i veckan lyssnat på allt från mörk materia, stamceller och kärlekens kemi till om Internet egentligen finns.

Naturvetarelever från Allvar Gullstrandgymnasiet var i onsdags på NMT-föreläsningar på Lunds universitet.
– De fick höra om hur viktiga pollinatörerna är för  att vi alla ska få mat och om olika orsaker till att de nu minskar i antal i många länder. Föreläsare var Henrik Smith, berättar NO-lärare Karin Warlin

– Efter föredraget gick eleverna till Vattenhallen och fick en guidad tur i den interaktiva utställningen om Matens väg genom tarmen. Besöket avslutades med  diskussion med LTH-studenter om hur det är att  plugga i Lund och på LTH, avslutar Karin Warlin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser