Annons

Franskt på Nils Holgersson

Det franska köket står i fokus världen över när 2000 kockar skapat lika många franskinspirerade menyer. En av dessa kan ätas i Landskrona när matevenemanget Goût de France (Good France) går av stapeln.

På initiativ av Frankrikes utrikesdepartement arrangeras för tredje året i rad den internationella gastronomidagen ”Good France” – en hyllning till det franska köket.  På tisdag den 21 mars kommer 2 000 utvalda restauranger på fem kontinenter att erbjuda en specialkomponerad fransk middagsmeny, tillagad på valfritt sätt och i enlighet med respektive restaurangs identitet. I Landskrona deltar Restaurang Nils Holgersson.

Annons
 

I Sverige deltar 24 restauranger, vara av en är Restaurang Nils Holgersson i källarvalven på Hotel Öresund.

Idén bakom ”Good France” uppkom redan 1912 då den franske kocken Auguste Escoffier startade ”Dîner d’Epicure”; en slags världsomspännande middagsbjudning uppkallad efter den grekiske filosofen Epikuros och hans lära om att livet bör levas med glädje och njutning som riktmärken. I samma anda ville Auguste Escoffier på en och samma dag erbjuda så många gäster som möjligt en äkta fransk middag på restauranger världen över.

Frankrikes utrikesdepartement har inspirerats av denna idé och arrangerar genom sina ambassader varje år ”Good France” den 21 mars för att uppmärksamma det franska köket och dess värden om glädje, gemenskap och respekt för råvaran.

Kocken Dragan Unic på Nils Holgersson har dagen till ära komponerat följande meny,
Gratinerade sniglar à la provençale eller Gräddig hummersoppa med stekt Pilgrimsmussla.
Färserad duva med enbärsgräddsås, brysselkål och konfiterad potatis eller Bakad koljafilé med morotspuré, picklad fänkål och brynt hasselnötsmör.
36 månaders lagrad fransk Gruyèreost med hasselnötter.
Crème brûlée smaksatt med passionsfrukt eller Ile flottante.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser