Annons

Landskronas sista sportaffär stänger

Inom kort kommer Team Sportia att stänga för gott och efter det finns det ingen sportbutik kvar i Landskrona.

Inom kort kommer Team Sportia att stänga för gott och efter det finns det ingen sportbutik kvar i Landskrona.

Uppdaterad 2017-12-16 kl 09.25

På många vis går det uppåt för Landskrona just nu. Men de som idrottar kommer snart att få ta sig utombys för att handla sina sportprylar. Team Sportia är just nu stadens enda sportbutik och de ska stänga.

Annons
 

Med stora plakat i skyltfönstren berättar Team Sportia att butiken upphör. Landskrona Direkt har försökt få en pratstund med franchisetagaren Benny Elmén. Han är dock upptagen men en medarbetare medger att det inte är fråga om något ägarbyte utan att butiken kommer att upphöra.

När Landskrona åter kan ha någon sportbutik är det ingen som vet.
– Vi har diskussioner med flera kedjor inom flera branscher med det finns ingen sportkedja som är på gång till staden idag, varken i city eller i utkanterna av staden, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör för Landskrona stad.

Landskronasamverkan AB är ett samarbetsföretag som består av handlare och fastighetsägare och de arbetar för ett levande Landskrona. Ordförande är Peter Billquist som även är vd för Paulssons Fastigheter vilka äger den fastighet som Team Sportia hyr idag.
– Personligen vet jag inte när butiken upphör. Jag vet dock att vi inte har någon ny hyresgäst just nu. Men vi jobbar hårt för att få in någon, säger Peter Billquist.

Christian Alexandersson hoppas att någon annan av sportkedjorna får upp ögonen för Landskrona som alltså snart inte har någon sportbutik.
– Och jag hoppas att de vill flytta in på Järnvägsgatan. Vi jobbar hårt för att få till ett levande centrum med så bred handel som möjligt.

På torsdagsmorgonen får Landskrona Direkt en pratstund med Benny Elmén innan det är dags att slå upp portarna.
– Vi har dragits med dålig lönsamhet de senaste åren. Konkurrensen från näthandeln och köpcentrumen i regionen har varit tuff. Och när nu vårt hyresavtal går ut inom kort så tog jag beslutet att inte fortsätta, säger Benny Elmén som drivit sin Team Sportiabutik sedan 1999.
– Det är klart att det känns lite sorgligt. Arbetet i butiken har gjort att jag lärt känna många människor, såväl vanliga kunder som de inom föreningslivet. Men allting har ett slut och dit har vi nått nu.

Någon exakt datum som butiken slår igen har inte Benny Elmén bestämt sig för.
– Vi kommer att köra på så länge vi orkar och vi har varor. Jag skulle tro att det rör sig om ett par veckor.

Vad han ska göra sedan vill han inte säga idag.
– Jag har några projekt på gång och det kan mycket väl bli så att jag dyker upp i branschen igen men på ett annat vis. Men troligtvis blir det inte i Landskrona, avslutar Benny Elmén.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser