Annons

Han ska leda moderaterna

Emil Tingström är ny ordförande för moderaterna i Landskrona.

Emil Tingström är ny ordförande för moderaterna i Landskrona.

Landskronamoderaterna valde vid sitt årsmöte igår 26-årige Emil Tingström till ny ordförande. En stockholmare som kommit att förälska sig i Landskrona. 

Annons
 

Moderaterna i Landskrona kämpar i motvind. Vad kan du göra för att vända trenden?
– Det är alltid mer spännande att segla när det blåser. Moderaterna är under ombyggnad och jag ser en trend där vi satsar på nya engagerade medlemmar. Det senaste året har vi byggt upp oss starkt internt och nu ska vi ta sats för att synas mer för att visa upp vad vi gjort, gör och vill göra. Jag är en organisatör och önskar vara en inspiratör.  

För alla Landskronabor som inte känner Emil Tingström, hur skulle du kort beskriva dig själv?
– Född i Stockholm och har därefter flyttat runt om i landet, från Åre i norr till Lund i söder. Att utbilda har varit ett ledord som följt med sedan jag slutade som hovmästare på en restaurang i Stockholm. Började mina studier i Lund. Efter två års studier inom teologi och filosofi lyckades jag bli utbildningsansvarig på konfirmationsläger i Sportcamps regi, vilket jag jobbar med än idag under sommarmånaderna. Jag fortsatte sedan mina studier inom kommunikation och marknadsföring och började studera på den utbildningen jag idag jobbar på i Landskrona. Efter examen fick jag en projektanställning hos United Media Group i Malmö och arbetade sedan med varumärkeskommunikation. Under sex månader besökte jag i rollen som tourmanager alla de större städerna i Sverige, Finland och Danmark där jag fick lära mig om nordens kultur och arbetsmoral. Bosatte mig tillslut i vackra Landskrona 2014 för att arbeta som utbildare på YH-utbildningen Eventkoordinator.

– Jag har alltid brunnit för föreningsliv och att entusiasmera människor att bygga tillsammans. Föreläser även om värdskap – hur vi kan tjäna på att tjäna andra. Trivs lika bra vid havet som högst upp på ett fjäll.

Vilka är de viktigaste frågorna att driva lokalt fram till valet?
– Genom min bakgrund i utbildning vill jag driva vidare arbetet med skola och kunskap. Vi har redan vänt trenden till att nu höja betygen i kommunen vilket är bra, och kan bli bättre. Genom utbildning och kunskap skapas möjlighet till arbete och öppnar upp ett socialt spelrum som minskar utanförskap och ensamhet.

– Landskrona är en väldigt vacker kommun som jag har förälskat mig i och den besitter dessutom ett bra strategiskt läge som jag tror att vi kan bygga vidare på. Vi ska även kunna ta oss till och från byarna för att nå jobben, skolan och vardagsnöjen. Jag äger själv ingen bil och vill kunna på ett smidigt sätt ta några öl i staden utan att det blir ett projekt.

 – Vi är nu i arbetet inför valet 2018 och ska fortsätta peka ut hur Landskrona kan bli sitt bästa jag.

Så här ser det nya styret ut hos moderaterna i Landskrona.
Ordförande Emil Tingström nyval,
Vice ordförande Hans Raita nyval
Ledamöter Ewa Löfvendahl nyval, tidigare ordförande. Ingrid Jerlsten omval, Jan Åke Lindström omval, Martina Roslund omval, Ole Maathz omval, Johanna Kyander nyval,  Martina Stöm nyval samt Harry Lönnebacke nyval.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser