Annons

Fyra Grand Prix finaler för Landskrona Simsällskap

Vid helgens GP-tävlingar i Malmös Hylliebad samlades Sveriges elit samt simmare från Israel och Danmark. Landskronasimmarna bjöd på en del snabba lopp, bland annat sattes ett nytt klubbrekord och ett JSM-kval.

Oskar Hoff-98 stod för LS enda A-final då han tog sig vidare som sjua efter försöken på 200 fjäril, tiden 2.13,44 var en bit över personbästatiden som sattes vid förra årets svenska ungdomsmästerskap då han tog silver. Väl i finalen försvarade Oskar Hoff sin placering.

Annons
 

Ida Sandwång-01 gjorde två mycket snabba lopp på 50 fjärilsim. I försöken sänkte hon sitt personliga rekord med 4/10 till 29,45 och gick vidare till B-final som sista tjej. I finalen gick det ännu snabbare och hon klättrade till 10:e plats med 29,02.
– Ida kvalificerade sig därmed till sommarens junior-SM i Norrköping, noterar klubbens chefstränare David Söderstjerna.

Johan Norén-86 gjorde en bra comeback i GP-sammanhang efter att stått utanför under några år. Även han var i final på 200 fjäril och han placerade sig på 15:e plats.

Emil Hassling-00 simmade snabbt i försökstävlingarna på 50 bröstsim då han satte nytt pers och klubbrekord med en halv sekund till fina 30,85. I B-finalen blev han 16:e man.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser