Annons

Nu får nior testa att gå yrkesprogrammen

Utbildningen i svetsteknik ger dig fördjupade kunskaper i svetsning inom flera svetsmetoder och är mycket väl anpassad till företagens behov. Foto: Mats Svensson

Utbildningen i svetsteknik ger dig fördjupade kunskaper i svetsning inom flera svetsmetoder och är mycket väl anpassad till företagens behov. Foto: Mats Svensson

Den 27 och 28 januari har elever i årskurs 9 möjlighet att för en dag prova att gå industritekniska programmet eller el- och energiprogrammet på Allvar Gullstrandgymnasiet. Redan denna vecka kan intresserade 9:or följa med på en arrangerad busstur till varvet för information av OHIAB, Enercon och Alfdex.

Annons
 

I höstas fick elever i årskurs 9 en chans att följa den vanliga undervisningen på de högskoleförberedande programmen. Nu ges tillfälle att delta i undervisningen på de två yrkesprogrammen under en dag.
– Det var några mycket uppskattade prova på dagar i höstas och många av eleverna upplevde att de fick en helt annan bild av programmen när de fick möjlighet att delta i den vanliga undervisningen. Därför vill vi nu ge samma möjlighet att upptäcka våra yrkesprogram, säger Pernilla Ripa, studieledare på Allvar Gullstrandgymnasiet.

Industritekniska programmet finns från och med hösten 2015 i nya lokaler intill OHIAB och Enercon, vilket gör kopplingen till verksamheterna i varvsområdet naturlig. El- och energiprogrammet finns i ett eget hus på Idrottsvägen i norra Landskrona.

Selma Lagerlöfgymnasiet kommer även att bjuda in till prova på dagar på sina program.

Nu är valet till gymnasiet öppet för ansökan. Valet pågår fram till den 15 februari. Under perioden 25 april – 15 maj finns möjlighet för omval.

Läs mer:
Utbildningslokaler på varsvsudden visades upp

En kommentar till "Nu får nior testa att gå yrkesprogrammen"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Fler program att testa på för niorna

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser