Annons

Gymnaster NM förberedde sig i Uppsala

Det börjar dra ihop sig till Nordiskt Mästerskap i rytmisk gymnastik och landets elit på området var under helgen samlade i Uppsala på lördagen för tävling. Förberedelserna fortsatte sedan i Stockholm under söndagen med träning tillsammans med landslagen.

Landskrona Kvinnliga GF hade naturligtvis gymnaster på plats som hoppas på att få förtroende att ingå i det Svenska laget i Köpenhamn i mitten på mars.

Annons
 

På juniorsidan vann Winny He från Stråssa GF. För Landskrona Kv.GFs del blev det stor glädje när det visade sig att “minstingen” Meja Engdahl-Petersson tävlat till sig en andra plats bland de etablerade juniorerna. Mejas bästa kom i tunnband och käglor av den fyra grenarna rep, tunnband, boll och käglor. En strålande glad och stolt Meja fick sedan förbereda sig inför trupptävlingen.

Duon med Doruntina Goxhuli & Wilma Mårtensson visade åter sin klass och vann.
– Flickorna har över jullovet bytt ut sitt program och de var lite oroliga över om det skulle hållaeller inte. Men med två övertygande körningar var saken klar. Både Doruntina och Wilma var klart lättade och mycket glada över sin insats, berättar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

Landskrona Kvinnliga GF hade även en juniortrupp på plats. Det blev lite för många tapp i tävlingen av de unga gymnasterna. En tredjeplats blev facit och det var lite besvikna flickor som åkte hem från Uppsala överens om att vid nästa tillfälle skulle det inte bli några tapp.

Truppen som tävlade bestod av Meja Engdahl-Petersson, Celine Vergara, Lucia Modèer, Alma Månsson, Astrid Kristensson-Nilsson och Tuva Henckel.
GF Uppsalaflickorna 1 vann med stor marginal.

 

Josefine Olsson befäste åter igen sin ställning som Sverige etta i RG.
– Dock var det inte felfritt av Josefine. Hon har tränat mycket under jullovet på att säkert visa sina svårigheter och ligger en bra bit före övriga gymnaster på seniorsidan i landet. Hennes bästa gren blev boll och den som inte var så bra var för ovanlighetens skull käglorna.

– Olivia Kristensson- Nilsson var lite för spänd och det blev inte den fullträff hon hoppats på i tävlingen. Hennes placering blev totalt nummer sex. Bollprogrammet var det som gav högst poäng till Olivia under tävlingen av de fyra grenarna tunnband, boll, käglor och band.

Emma Sandell coachade gymnasterna under lördagen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser