Annons

Dags för årets första auktion

Joakim Karlsson visar upp en sabel i fantastiskt skick, som kommer att auktioneras ut på tisdag.

Joakim Karlsson visar upp en sabel i fantastiskt skick, som kommer att auktioneras ut på tisdag.

På tisdag är det dags för säsongens första onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Denna gång har auktionen inget speciellt tema vilket innebär att det är en salig blandning av allt mellan himmel och jord redan från första utropet klockan 18.00. Nytt är dock att besökarna från och med i år kommer att ha utropspriser på samtliga objekt att utgå ifrån.
– Det är för att besökarna ska kunna få en liten fingervisning om vad vi tror att objektet kan gå för, säger Joakim Karlsson som ansvarar för auktionen.

Annons
 

Att auktionsverket nu höjt ribban på sina objekt står klart. Bland annat kommer en oljemålning på duk av Max Papart att gå under klubban.
– Hade vi fortsatt med kvalitetsauktioner så hade den tavlan med största sannolikhet hamnat där, säger Joakim Karlsson och beskriver tavlan.
– Det är en stilleben med kanna och frukter med färgbortfall och smärre krackeleringar men som trots detta är mycket spännande.

Joakim Karlssons personliga favorit är en officerssabel från 1889.
– Jag har faktiskt aldrig sett en sabel från den tiden som är i så gott skick, intygar han.

Från samma tidsperiod kommer ett helt vardagsmöblemang att ropas ut.
– Det är allt från soffor, bord, stolar och schäslonger till hyllor och skåp, avslutar Joakim Karlsson.

Auktionen startar på auktionsverkets hemsida på tisdag klockan 18.00. För den som vill syna objekten på plats så rekommenderas ett besök på Skånes Auktionsverk på måndag mellan klockan 13 och 19.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser