Annons

Landskronatjej i segrande skånelag

rakel_nilsson

Rakel Nilsson smashar in en poäng för skånelaget. Foto: Privat.

I helgen avgjordes den fartfyllda tävlingen Distrikt Slaget där landets distrikt utmanar varandra i volleyboll. Noterbart att det i det vinnande skånelaget fanns en tjej från Landskrona.

Annons
 

Distrikt Slaget i volleyboll för killar och tjejer födda 2000 eller senare avgjordes sden gångna helgen. Kronan var representerad av Rakel Nilsson i tjejlaget och med fanns även före detta Kronantjejen Nike Fjätström som inför denna säsongen lämnade Kronan för spel i EVS andralag.

rakel_nilsson200 Rakel Nilsson, Landskrona, Vinnare med skånelaget i Distrikts Slaget. Foto: PrivatSkånetjejerna gick igenom hela turneringen utan att förlora ett enda set och försvarade därmed sitt guld från förra året.
– Att få komma iväg och spela tillsammans med spelare från andra föreningar och möta de duktigaste i sin åldersklass är mycket inspirerande och vi hoppas att Rakel kommer tillbaka med massor med energi till laget inför stundande SM-kval och seriespel med Kronan, säger Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK.

Redan till helgen är det aktiviteter för Landskronas volleybollklubb med en U18-turnering på lördag och damlagsmatch på söndag.
– Alla är mycket laddade. Damlaget har tränat i en vecka nu, men denna veckan kör resten av verksamheten igång för fullt med träning för alla lag.

En fullspäckad januari väntar föreningen, då Kronan står som arrangörer för inte mindre än tre turneringar. Nu på lördag arrangeras U13-turnering i idrottshallen, och nästa helg arrangeras Kidsvolleyturnering i Asmundtorp och den 30/1 är det dags för en riktigt stor turnering på hemmaplan. Gränsfejden med U16-lag från Skåne, Halland och Småland som avgörs i Landskrona Idrottshall.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser