Annons

Man skjuten i Landskrona

En person skadades allvarligt i samband med en skottlossning på en parkeringsplats på Vattenverksallén på söndagskvällen. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

En person skadades allvarligt i samband med en skottlossning på en parkeringsplats på Vattenverksallén på söndagskvällen.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

En man i 20-årsåldern skottskadades i Landskrona på söndagskvällen. Skottlossningen ägde rum på Vattenverksallén. Han fördes sedan i personbil till korsningen av Regeringsgatan och S:t Olofsgatan och från denna plats togs han sedan till lasarettet. Sjukvårdspersonalen ringde dock ambulans som förde honom till Lunds lasarett. Mannen kommer att höras av polis under måndagen. Två män i samma ålder som målsäganden är anhållna i sin frånvaro.

Annons
 

Strax innan klockan 20 på söndagskvällen sköts en man i 20-årsåldern på en parkering på Vattenverksallén i Landskrona. Uppgifter gör gällande att skottlossningen ska ha inträffat efter ett bråk på platsen. Mannen kördes därefter i en bil runt hörnet till korsningen av Regeringsgatan och S:t Olofsgatan där sjukvårdare från det intilliggande lasarettet tog över. Mannen fördes därefter till Lunds lasarett. Skadorna betraktades först som allvarliga men han är inte värre skadad än att han kommer att höras under måndagen. När polisen kom till de båda platserna säkrades en hel del spår, bland annat blod och patronhylsor.

Ett första förhör, såväl med den skjutne mannen som de personer som körde honom från platsen för skottlossningen, har ägt rum och detta ledde till att polisen gjorde tillslag mot ett par adresser i Landskrona.
Ingen person har dock frihetsberövats i skrivande stund. Två personer i samma ålder som målsäganden är dock anhållna i sin frånvaro.

Brottet rubriceras som försök till mord eller dråp.

Parkeringsplatsen där skottlossningen ägde rum ligger bara något hundratal meter från lasarettet. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Parkeringsplatsen där skottlossningen ägde rum ligger bara något hundratal meter från lasarettet.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Den skottskadade mannen kördes sedan till korsningen av S:t Olofsgatan och Regeringsgatan där sjukvårdspersonal tog hand om honom. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Den skottskadade mannen kördes sedan till korsningen av S:t Olofsgatan och Regeringsgatan där sjukvårdspersonal tog hand om honom.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Polisen säkrade ett flertal spår, bland annat med hjälp av en metalldetektor. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Polisen säkrade ett flertal spår, bland annat med hjälp av en metalldetektor.
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser