Annons

Toppmoderat lämnar den lokala politiken

Ordföranden för Moderaterna i Landskrona, Erik Raita, lämnar samtliga sina förtroendeuppdrag. Han gör det på grund av arbete på annan ort.

Redan för ett år sedan tog Erik Raita ett steg tillbaka och kandiderade exempelvis inte för den kommunalrådsplats många såg honom gjuten för.

Annons
 

Trots ett intensivt valarbete beslutade sig Erik Raita när det väl var dags för det vardagliga politiska arbetet i nämnder och styrelser för att ta ett steg tillbaka. Med fokus på att få användning av sin då nyligen avlagda examen som civilekonom valde han att, istället för en roll som heltidspolitiker, söka jobb utanför politiken.
– Jag sa i samband med mitt beslut i december förra året att jag måste satsa på min egen karriär. Det var ett beslut som hade växt fram under en tid och det visade sig ganska snart att det var rätt beslut för mig, säger han som sedan i höstas arbetar på en kommunikationsbyrå i Stockholm.
– Jag är bara 27 år och vem vet när den politiska tarmen börjar suga igen. Landskrona är min hemstad och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag hoppas att återvända till staden någon gång i framtiden och då är det inte alls omöjligt att jag engagerar mig politiskt igen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser