Annons

Tävling på hemmaplan för LKGF

Linnea Larsson står överst på pallen och Sanna Agic kom på andra plats då medaljerna i miniorfinalen delades ut.  Foto: Privat

Linnea Larsson står överst på pallen och Sanna Agic kom på andra plats då medaljerna i miniorfinalen delades ut.
Foto: Privat

I lördags arrangerade Landskrona Kvinnliga GF “Miniorfinalen” och “På väg upp” i Albanoskolans gymnastiksal. Till “Miniorfinalen” måste man kvalificera sig genom att tävla tre tillfällen på Regionstävlingarna och vara placerad bland de sju främsta. Detta hade tre av LKGFs flickor gjort. “På väg upp” är en öppen tävling där gymnasterna kör grundläggande program för att prova på att tävla.

Annons
 

Linnea Larsson visade en otrolig vinnarvilja och tog hand om guldmedaljen efter tre bra genomförda program i fristående, rep och band. Alla tre programmen är obligatoriska och endast utförandet bedöms.

Sanna Agic visade ett suveränt repprogram och fick dagens i särklass hösta poäng.
– Men de små nerverna spelade Sanna ett spratt i band och hon fick nöja sig med silver, säger Jenny Engdahl för LKGF.

Emma Nilsson, som vunnit två av tre kvaltävlingar var mycket spänd och kom inte alls till sin rätt i de tre grenarna och slutade på sjätte plats.

Till “På väg upp”-tävlingen hade 27 gymnaster anmält sig och det var ett härligt gäng små “nya” gymnaster som visade upp sig i fristående och band. Båda programmen är även här obligatoriska och endast utförandet bedöms.
– LKGF har en helt ny generation av gymnaster på gång underifrån och alla gjorde sitt bästa med att komma ihåg alla övningar och dessutom göra dem i takt till musiken. Det blev inga framskjutna placeringar denna första tävling men Lisa Lekeberg, Kira Koppenaal, Maja Kepinski, Clara Nilsson och Rinesa Osmani visade prov på fin gymnastik som lovar gott för framtiden, berömmer Jenny Engdahl.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser