Annons

Niklas Karlsson kommenterar det låga stödet för S

Under tisdagen presenterades SCB:s partisympatiundersökning som belyser det aktuella politiska opinionsläget i landet. Det är en omfattande undersökning som baseras på telefonintervjuer med cirka 9000 personer.

Riksdagsman Niklas Karlsson (S) från Landskrona menar att resultatet bör tas på stort allvar och anser att läget är alarmerande för hans parti.
– Det låga stödet för Socialdemokraterna är oroväckande. Resultatet i undersökningen är en signal om att en kraftfullare politik måste till för att återfå ett starkt förtroende hos svenska folket, säger Niklas Karlsson (S), ordförande för Socialdemokraterna i Skåne och riksdagsledamot i finansutskottet.

Annons
 

Resultatet i SCB:s undersökning visar att stödet för Socialdemokraterna är fortsatt lågt. Endast 27,6 procent av svenska folket skulle rösta på partiet om det var val idag.
– Välfärden har fått stå tillbaka under alltför många år och det är ett oerhört ansträngt läge i många kommuner. Ytterligare besparingar är orimliga. Det måste bli precis tvärtom, menar han.

– Regeringen måste ta ett betydligt större ansvar för att investera landet ur arbetslöshet och bostadsbrist. Det behövs också ett långsiktigt anslag till kommunerna för att säkra välfärden och en bra etablering för alla de människor som nu kommer till Sverige från krigsdrabbade områden, avslutar Niklas Karlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser