Annons

”Josse” tävlade i Brasilien

Alma Ljungkvist (GF Energo, Göteborg) och Josefine Olsson passade på att "turista" i Rio de Janeiro och sprang då på en tomteorkester. Foto: Privat

Alma Ljungkvist (GF Energo, Göteborg) och Josefine Olsson passade på att ”turista” i Rio de Janeiro och sprang då på en tomteorkester.
Foto: Privat

Under cirka en vecka har Josefine Olsson, Landskrona Kvinnliga GF vistats i Brasilien för att delta i en internationell tävling i Vitoria. Naturligtvis blev det några dagar i Rio de Janeiro på vägen.

Annons
 

Den 30 gradiga värmen och luftfuktigheten i tävlingshallen var nästan olidlig men Josefine Olsson tränade väldigt bra under förberedelsedagarna. Tävlingsdagen innebar fullsatt tävlingshall och sambastämning på läktarna.
– Josefine inledde med käglor och det blev en ganska fin poäng på 14,40, säger Jenny Engdahl för LKGF.
– Sedan fortsatte hon med band som vi nog strukit tio gånger för att det inte skulle fastna på kroppen. Ganska bra genomförande även i denna gren. I tunnbandsmomentet vet nog inte Josefine inte riktigt vad som hände, men det blev två stora misstag. Sedan avslutade hon fyrkampen med ett bra genomfört bollprogram. Vann gjorde världstrean Gianna Rizantdinova, Ukraina.

Dagen därpå var det finaltävling ganska tidigt på morgonen. Brasiliansk TV direktsände från tävlingen och hallen var något svalare, dock inte stämningen på läktaren.
– Josefine inledde med tunnband, som denna dag gick betydligt bättre. Bollen gjorde hon mycket bra och käglorna flöt på de också. Bandet avslutade tävlingsdagen för Josse, som hade satt nytt personligt poängrekord vid internationell tävling. Gianna Rizantdinova återupprepade vinsten från första tävlingsdagen, säger Jenny Engdahl och avslutar.
– En mycket nöjd Josefine kunde packa väskan med många fina minnen och intryck från tävling och sight seeing i Vitoria och Rio.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser