Annons

Randiga nyheter i brist på möte

Idag var tanken att BoIS skulle hålla ett medlemsmöte för att informera om var klubben ligger i förberedelserna inför kommande säsong. Men med några timmars varsel meddelar klubben via mejl att mötet är inställt på grund av att de är ”mitt uppe i olika processer, bl.a. tränarfrågan, som har dragit ut på tiden och därför inte är klara.”
Landskrona Direkt har talat med företrädare för klubben för att sprida ljus i mörkret.
– Vi är väldigt nära att skriva på med en ny tränare, säger BoIS ordförande Gabriel Munck när Landskrona Direkt når honom på golfbanan via mobilen.
– Utan att lova någonting så hoppas och tror jag att vi kan presentera ett namn senast i början av nästa vecka.

När Landskrona Direkt frågar hur det ser ut på spelarfronten så hänvisar ordföranden till Michael Hjelte som sitter i spelarrådet och han börjar med att göra klart vilka som definitivt flyttar alternativt slutar.
– Förutom de som redan lämnat är följande spelare inte är aktuella för 2016. Daniel Jarl, Cheik Sarr, Muamet Asanovski, Mohammed Ramadan samt Johnny Lundberg. Johnny kommer dock att stanna kvar i klubben som ungdomstränare, säger Michael Hjelte.
Det finns dock en del som klubben vill skriva nya kontrakt med.
– Spelare från årets trupp vars kontrakt är utgående och som vi diskuterar med är Philip Andersson, Viktor Svensson, Alexander Tkatz, Rasmus Alm, Dennis Olofsson, Mårten Nordbeck, Fredrik Gunnarsson, Kevin Alin, Amr Kadourra och Robin Hofsö.

Annons
 

Det kommer också att bli aktuellt med nya ansikten i truppen 2016.
– Tanken är att någon flyttas upp från U19-laget för att träna med A-laget. I övrigt, förutom dem som tränar med oss nu, finns några namn vi inte kan nämna på grund av att de tränar med klubbar högre upp och/eller väntar på vem som blir huvudtränare.

De som redan nu har kontrakt 2016 och som kommer att stanna kvar om ingen köps är Jonas Sandqvist, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Mikael Dahlgren, Jesper Sjöland, Alexander Hylander, Philip Ljung och Anton Åkesson.

Michael Hjelte berättar också om vilka som är och provtränar denna vecka.
– Geronimo Balint är en vänsterback i BW90, Saber Azizi mittfältare från BK Olympic, Niklas Jönsson innermittfältare från HIF Akademi, Philip Pivkoski, mittfältare utan kontrakt samt Bobby Alm Nilsson, en mittback från Höganäs BK, säger Michael Hjelte och fortsätter.
– Vi kommer även att låta ett par mer lokala spelare att få träna med a-laget nästa vecka. Det är Eldin Besic, forward från Tågarp samt innermittfältaren Filip Hanson från Glumslöv.

Michael Hjelte kan inte svara exakt på hur stor nästa års trupp kommer att bli.
– Det är givetvis en tränares uppdrag ihop med fotbollsutskottet att sätta truppen och efter de ekonomiska förutsättningar klubben har just nu. Men den lär hamna på 20-22 spelare inklusive två målvakter.

Avslutningsvis svarar BoIS ordförande Gabriel Munck på vilken den röda tråden är som ska få klubben på fötter på längre sikt.
– Vårt mål är att skynda långsamt. Målet är att vi ska spela i superettan om tre år, säger Gabriel Munck och avslutar.
– Dit kommer vi att nå genom hårt arbete i kombination med att vi lyfter upp egna produkter samtidigt som vi är noggranna i våra framtida värvningar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser