Annons

Susanna Alakoski föreläser på stadsbiblioteket

Susanna Alakoski kommer till Landskrona den 2 december. Foto: Pressbild.

Susanna Alakoski kommer till Landskrona den 2 december.
Foto: Pressbild.

Onsdagen den 2 december gästas stadsbiblioteket av ingen mindre än författaren, krönikören och Augustprisvinnaren Susanna Alakoski.

Annons
 

Susanna Alakoski debuterade 2006 med romanen Svinalängorna som hon samma år också vann Augustpriset för. Det är nästan tio år sedan och mycket har blivit skrivet sedan dess; fler romaner, mängder av krönikor och även barnböckerna om Tiia.

I våras utkom Alakoskis andra dagbok April i Anhörigsverige, som går upp på Stockholms stadsteater 2016. Alakoski blandar här dagboksanteckningar, statistiska data med egna erfarenheter från en uppväxt i fattigdom och som anhörig till en missbrukande familj.
– Alakoski besöker ofta bibliotek runt om i Sverige och nu kommer hon alltså till Landskronas stadsbibliotek klockan 19.00 den 2 december för att berätta om sitt författarskap, säger Frida Stenström, bibliotekarie på Landskrona stadsbibliotek.

Såhär skriver författaren om sina besök:
– När jag är ute på bibliotek, eller föreläser på skrivkurser, talar jag ofta om skillnaden mellan romanen, självbiografin och dokumentärromanen. Dokumentärt skrivande gör anspråk på sanning. Det gör anspråk på tidskronologi, det gör inte det skönlitterära skrivandet. Och jag har heller inga sådana anspråk. Det jag däremot har anspråk på är mina erfarenheter. Och dem har jag däremot ett stort anspråk på. Det är också dessa jag använder när jag skriver. Ja, jag vet vad som angår mig.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser