Annons

Niklas Karlsson vill lagstifta för att värna om Landskronahem


Riksdagsman Niklas Karlsson (S) vill ha till en lagändring för att stärka allmännyttan och har därför lämnat in ett förslag till riksdagen om detta.

Med anledning av de nya och omdebatterade ägardirektiven för Landskronahem har nu riksdagsman Niklas Karlsson (S) lagt förslag i riksdagen om att återinföra lagen som begränsar kommuners rätt att sälja ut allmännyttan.

Annons
 

Bofast är en specialtidning för hyresrätten och allmännyttan och på deras debattsida skriver Niklas Karlsson om hur den styrande treklövern i Landskrona tillsammans med Sverigedemokraterna klubbat genom nya ägardirektiv för Landskronahem.
Nu föreslår socialdemokraten att riksdagen ska stärka lagstiftningen för att skydda allmännyttan.
– Det kommunala självstyret är viktigt att värna. Men när detta ansvar används för en politisk strid med nationella mål som likvärdighet, humanism och ansvar för alla medborgare, då blir det fel, skriver han på debattsidan och menar att en lagstiftning måste till för att allmännyttan ska utvecklas i stället för att bantas.
– Allmännyttan måste stärkas. Därför måste den lagstiftning som fanns före 2006 om begränsningar i kommunernas möjligheter att göra sig av med delar av sina allmännyttiga bostadsbestånd återinföras. Likaså måste kommunala bolags krav på blivande hyresgäster vara rimliga och sakligt motiverade. Det behövs en begränsning av de inkomstkrav allmännyttiga bostadsbolag ska kunna ställa på bostadssökande, avslutar han debattinlägget med.

Här kan du läsa Niklas Karlssons debattinlägg i sin helhet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser