Annons

Skydda någon du tycker om mot brand


Tisdagen den 1 december är det den årliga nordiska brandvarnardagen för att påminna befolkningen om att testa sina brandvarnare. En brandvarnare har begränsad livslängd. Livslängden, som anges av tillverkaren, är normalt ca 8-10 år, sen bör brandvarnaren bytas ut. Observera att batteriet i brandvarnaren ofta har betydligt kortare livslängd.

Under december och januari brinner det mest i våra bostäder. Nu drar räddningstjänsterna i Skåne igång årets jul- och nyårskampanj.

Annons
 

Den vanligaste brandorsaken i villa och radhus är att något i eller runt om eldstaden fattar eld. I lägenheter är den vanligaste orsaken att en påslagen platta på spisen glöms bort. Bortglömda levande ljus är en annan vanlig orsak till att det börjar brinna.
– Vi vill påminna landskronaborna så att de i sin tur kan påminna nära och kära. Med brandvarnare, pulversläckare, brandfilt, spisvakt och kunskap kan man både förebygga och själv hantera en mindre brand, säger Hanna Johansson, brandingenjör på räddningstjänsten i Landskrona.

Tisdagen den 1 december är det den årliga nordiska brandvarnardagen för att påminna befolkningen om att testa sina brandvarnare. Ett knapptryck räcker för att se så brandvarnaren fungerar. Men redan den 29 november kan man träffa Räddningstjänsten i Landskrona på den årliga julskyltningen:
– Då kan man komma till Rådhustorget och testa att släcka en elektronisk brand eller åka en sväng med vår brandbil från 30-talet. Vi finns på plats mellan 13-16, avslutar Hanna Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser