Annons

Visning av arbetet med restaurering av Örenäsgånggriften


På söndag kan man ta del av restaureringsarbete med Örenässgånggriften. Foto:Thorsten Karlén.

I oktober inleddes ett omfattande restaureringsarbete av den nu stängda Örenässgånggriften. Till helgen bjuder Landskrona museum in till en visning av hur arbetet fortgår.

Annons
 

Restaureringen av Örenäsgånggriften, som är belägen ett stenkast från Öresund mellan Glumslöv och Ålabodarna, pågår för fullt. Ett arbete som beräknas vara klart i början av 2016. Redan nu har du en unik möjlighet att ta del av arbetet. Arkeologerna Svend Illum Hansen från Nordisk Megalit Restaurering och Björn Nilsson från Lunds universitet guidar och berättar om restaureringen.

När? Söndag 22 november kl. 11:00
Var? Örenäsgånggriften Ålabodsvägen, Glumslöv

Bakgrund
Förra året tvingades Länsstyrelsen att stänga gravkammaren för besök på grund av allvarliga säkerhetsrisker. I oktober startade man ett restaureringsarbete som är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Landskrona stad och Lunds universitet. I dag finns mycket ny kunskap kring det samhälle som gånggrifter och liknande monument var en del av.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser