Annons

Nio Landskronasimmare till Sum-Sim riks

Landskrona Simsällskap ungdomssimmare lyckades bra vid Svenska ungdomsmästerskapens  (Sum-Sim) regionstävlingar i Lund den gångna helgen och fick med sig nio simmare till riksfinalen i Göteborg i december.

Tjejernas lagkappslag på 4×100 frisim 16 år och yngre har den snabbaste tiden i riket efter regionsfinalen och får ses som favoriter när det väl är dags för riksfinal. I laget simmade My Rydgren, Julia Brinkhagen, Elin Johannesson och Ida Sandwång in på 3.59,29. Tjejerna tog sig även vidare på 4×100 medley som åttonde snabbaste lag. I det laget simmade Elin Rundblad istället för Elin Johannesson.

Annons
 

– Även killarnas lag var på hugget då de gick med till riksfinalen på samma distanser som tjejerna. I bägge lagen simmade Tim Petersson, Lucas Lindblom, Emil Hassling och Christoffer Dellhede, säger klubbens tränare David Söderstjerna.

Emil Hassling-00 tog sig vidare på hela tio individuella distanser då han vid regionsfinalen placerade sig på pallen vid flera tillfällen. Inför riksfinalen ligger Emil bäst placerad på 400 medley där han gick vidare som tvåa i Sverige med 4.37,30. Han ligger även på medaljplats på 100 och 200 bröstsim inför riksfinalen. Tiderna på 400 medley och 100 bröstsim innebar även nya klubbrekord för LS.

My Rydgren-99 sänkte nästan samtliga personliga rekord och tog sig till final på sex individuella distanser. På 100 frisim var endast två tjejer i landet snabbare och en medalj finns inom räckhåll. Tiden 58,00 är den snabbaste någonsin av en Landskronasimmerska.

Christoffer Dellhede-01 gick vidare på en individuell distans då han vann regionsfinalen på 200 ryggsim på fina 2.16,13. Väl i finalen ligger Christoffer på sjätte plats.

Elin Rundblad-99 simmade, utöver medleylaget, även snabbt på paraddistanserna 100 och 200 ryggsim. Tiderna räckte, med bred marginal, till för få simma i Göteborg.

Ida Sandwång-01 gjorde ett fint lopp på 100 fjärilsim och avancerade till riks på distansen efter ett nytt personligt rekord.

Julia Brinkhagen-99 gjorde sitt snabbaste bröstsimslopp på länge då hon tog sig i mål på 2.44,46. Hon ligger med den tiden på 14:e plats i finalen.

Elin Johannesson-99 visade att hon behärskar även de längsta distanserna i tävlingsprogrammet då hon sänkte det personliga rekordet med sex sekunder och kvalificerade sig vidare. Hennes tid var 18.21,09.

Lucas Lindblom-00 hade hundradelarna på sin sida då han tog sig vidare som 24 av 24 deltagare. 8/100 före näste kille. Tiden 2.32,84 innebar nytt personbästa med nästan fyra sekunder.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser