Annons

Billy tackar nej till jobbet som a-lagstränare

Billy Magnusson har bestämt sig. Han kommer inte att vara huvudansvarig för BoIS a-trupp 2016.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Det blir inte Billy Magnusson som tar över huvudtränarjobbet i BoIS 2016. Beslutet tog han för ett par dagar sedan och nu är klubbens styrelse informerad. Han stannar dock gärna kvar i klubben som assisterande tränare.

Annons
 

Omständigheterna kring vem som ska träna BoIS nästa säsong har varit märkliga. Först var tanken att Zvezdan Milosevic skulle fortsätta även nästa år men bara några veckor efter att han skrivit ett nytt kontrakt så köptes han ut med omedelbar verkan. Assisterande tränare Billy Magnusson tog därför över rodret de sista matcherna.
Enligt Billy Magnusson så har BoIS velat att han skulle träna a-laget 2016 men detta har han alltså tackat nej till.
– Det är en förtroendefråga. Jag har frågat, först mig själv och sedan styrelsen, varför två så bra tränare som Georg Rossi Eterovic och nu senast Zvezdan fått sluta och jag har inte fått något klart svar, säger han men betonar samtidigt att han gärna stannar kvar i föreningen.
– Eftersom jag har kontrakt med klubben så är det klart att jag stannar. Men då som assisterande. Skulle BoIS inte gilla det så får vi hitta någon annan lösning.

Att BoIS är klubben i Billy Magnussons hjärta råder det ingen tvekan om och under andra omständigheter så hade han inte tvekat att ta över huvudansvaret.
– Jag känner att jag är redo för att ta en tränarroll och jag hade gärna gjort det i BoIS. Men som det ser ut idag i klubben så känns det fel. Därför hoppas jag att BoIS hittar en ny tränare så fort som möjligt, säger Billy Magnusson och avslutar.
– Jag är övertygad om att klubben kommer att vända på den negativa trenden och jag hoppas att den nya filosofin, den att man ska satsa mycket på eget material, får råda.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser