Annons

Stor och liten redaktion möttes


Jonas Nilsson, Suad Coric, Sandra Jönsson (praktikant), Stefan Larsson, Peter Linde, Sofia Lindberg, Nicolle, Meckenhäuser, Sara Otterström och Eva Jönsson var på plats för att planera kommande nummer av Landskrona Runt när stans minsta redaktion Landskrona Direkt var på studiebesök.

Medan några åker på studieresa till Hamburg styr redaktionen för Landskrona Direkt kosan till Engelbrektsgatan 1, 150 meter från hemmaadressen för ett studiebesök på Landskrona Runt, stans största tidningsredaktion.
Till novembernumret av Landskrona Runt jobbade hela tolv personer. Elva av dessa går på så kallad daglig verksamhet. Ett flertal av skribenterna och fotograferna samlades nyligen till ett redaktionsmöte som Landskrona Direkt gästade.
– I samband med mötet berättade vi lite om vår verksamhet innan gänget vid bordet redogjorde för hur de arbetar. Klart är att merparten tycker det var roligast att vara ute på fältet, säger Håkan Karlsson, ansvarig utgivare för Landskrona Direkt.
Och visst var Landskrona Runts redaktion med på noterna.
– Jag gillar att intervjua folk, säger Suad Coric och får nickande medhåll av de flesta runt bordet.
– Man lär sig alltid något nytt när man pratar med andra, fyller Stefan Larsson på.
Nicolle Meckenhäuser trivs dock mest bakom kameran.
– Jag älskar att fotografera och jag har en egen kamera. Men jag tar även många bilder med min mobilkamera, säger hon. Men faktum är att hon även skriver. I det senaste numret var hon i Helsingborg på en Sci-Fi mässa som hon dokumenterat med text och bild.

Annons
 

I novembernumret går det att läsa om allt från ett äkta grekiskt bröllop och inomhusfotboll till slukhål och att Cabaré Mix repeterar inför årets höstshow. I musikgruppen deltar Eva Jönsson som även är med i redaktionen för Landskrona Runt. För texten om Cabaré Mix står dock handledare Peter Linde. Han lovar att sitta långt fram och heja på Eva och samtidigt vifta med en BoIS-flagga när hon uppträder.
– Det ska du inte alls, säger hon och skrattar hjärtligt.
– Det ska vara en IFK Göteborgflagga.

Övriga i redaktionen är Jonas Nilsson, Åsa Olsson, Markos Holm, Sofia Lindberg, Patrik Åkesson, Kjerstina Dahlgren och Sara Otterstörm.

Landskrona Runt har funnits i olika varianter under många år. Den nuvarande startade 2013. Nio till tio nummer per år ges ut och tidningen delas ut på utvalda platser.
Nästa nummer ska vara klart innan jul då tidningen ska delas ut.
– Då får vi ha lite julprägel. Eller hur?, frågar Peter Linde den samlade redaktionen och får ett unisont ja till svar.

Vad numret kommer att innehålla får Landskrona Direkt inte reda på.
Ett grävjobb ska dock presenteras och vi får vackert vänta på tidningen som görs med stort hjärta.


Sara Otterström skiver på sin kommande artikel medan Sofia Lindberg visar upp sitt presskort.


Peter Linde diskuterar innehållet i novvemberutgåvan av Landskrona Runt med Jonas Nilsson och Suad Coric. De sistnämnda ansvarar även för distributionen och ser till att Landskrona Direkt inte blir utan något nummer.


I Nicolle, Meckenhäuser har redaktionen en duktig och kreativ fotograf. Hon hoppas kunna få ha en utställning med sina bilder i framtiden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser