Annons

Granen står så gul och grann…

Vi sökte på Gulgran och Google föreslog Julgran.
Oavsett vilket så står granen så gul och grann…utanför museet.
– Vi sökte aktivt efter just dessa granar, säger Landskrona stads parkchef, Anneli Erson.
– Om någon klarar av lite nytänk och som ett uttryck för ett kreativt och konstnärligt Landskrona, så är det museet, säger hon och skrattar hjärtligt.

Annons
 

– Just granarna vid museet är svåra att få till. Det gäller att hitta två som är snarlika i form och höjd och det är ju inte så att de växer parvis, poängterar hon.

Granarna som är förväxlande lika de man kan se runt Tjugonde Knut, fast större, är placerade på vars en sida om entrén till Landskrona Museum.
Det är alltså meningen att de ska se ut så. Vi får väl se hur reaktionerna blir i år. De är naturligt gulgröna i beståndet, intygar Anneli Erson som tillsammans med två medarbetare på Parkenheten varit uppe i skogarna runt Åsljunga och valt ut stadens 20 offentliga granar.
– Vi placerar ut tio stycken runt om i staden samt två på Ven, därtill kommer åtta stycken finnas på olika äldreboende.

Störst och präktigast är granen som rests på Rådhustorget.
– Den såg vi redan ifjol och lät den stå på tillväxt till i år. Den är någonstans mellan 12-14 meter hög.

Nu ska granarna få belysning.
Vi ska se om vi kan sätta lite mer lampor i granen på torget i år. Det var de som tyckte den var lite mörk i fjol. Tyvärr låter det sig inte göras med lampor hela vägen ner men vi ska se om vi inte kan få till det ändå. Det ska också bli spännande att se hur granarna vid museet tar sig ut i julbelysning.

Det är alltså ingen fara att de står helt avbarrad till jul?
– Nej, nej, nej, det får vi verkligen inte hoppas. Museichefen ringde och undrade samma sak. Då vet jag en granförsäljare som får det hett om öronen, säger Anneli Erson följt av ett skratt.

Såväl granar, belysning som annan julutsmyckning kommer att vara på plats till den första advent när årets julskyltning går av stapeln.
Vi har satt ut granarna en vecka tidigare i år så att alla ska hinna bli färdiga till den första advent, även de ute i byarna, avslutar Anneli Erson.

En kommentar till "Granen står så gul och grann…"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Granen står så grön och grann….

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser