Annons

Urpremiär med ny teatergrupp


Skådespelarna Jonas Holmqvist och Håkan Jeppsson på kanten på bron som Le Pont utspelar sig vid.
Foto: Teater Punsch.

I somras bildades den nya fria teatergruppen Teater Punsch i Landskrona och snart är det dags för ensemblens första framträdande. Den 27:e november är det svensk urpremiär för den belgiska pjäsen ”Le Pont” av Laurent van Wetter i översättning av Aslög Hildebrand och Jacques Cappelle.
– Det är en tragikomisk och surrealistisk pjäs om ensamhet, klasskillnader och självmord, säger Aslög Hildebrand och berättar vidare.
– Två medelåldersmän från olika sociala grupper möts i hur det är att vara människa mitt på en bro mellan de ”rena” och de ”skitiga” stadsdelarna.

Annons
 

Ensemblen, som idag består av sex personer, håller till i Kulturskolans lokaler på Saluhallstorget men målet är att hitta egna domäner.
– Målet är att hitta något eget och så kommer också att ske. Vi pratar just nu med Landskrona stad, säger Aslög Hildebrand.

Det är också på Kulturskolan som pjäsen kommer att ges.
– Vi kommer att spela upp Le Pont tre gånger i Kulturskolans blackbox. Förutom den 27 november då vi har premiär så är det den 28 november och den 1 december som gäller.

Efter de tre föreställningarna i Landskrona hoppas Aslög Hildebrand att kunna turnera med föreställningen.
– Vi har några krokar ute. Vi får se vart det landar. Vi kommer även att erbjuda vår föreställning till skolor. Vi tar upp ett väldigt viktigt ämne, det vill säga det där med självmord, säger Aslög Hildebrand.
– Det är faktiskt så pjäsen kom till från början. Laurent van Wetter skrev den efter att hans bror tagit livet av sig.

Trots att pjäsen även handlar om klasskillnader så vill Aslög Hildebrand tona ner att det skulle vara en politisk pjäs, eller att Teater Punsch skulle ha någon politisk agenda.
– Allting idag är ju i och för sig politik men vårt syfte är inte att föra fram något politiskt budskap. Vi vill helt enkelt roa vår publik. Kan vi sedan få de till att ha något att tänka över när de beger sig hem efter vår föreställning så har vi lyckats.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser