Annons

Landskrona mottog pris som Årets kulturmiljökommun


Stadsantikvarie Lena Hector och kulturnämndens ordförande Csaba Bene Perlenberg (-) mottog Landskrona stads pris som Årets kulturmiljökommun av Riksantikvarieämbetet.
Foto: Eva Fadeel, Riksantikvarieämbetet.

I somras tilldelades Landskrona priset som Årets kulturmiljökommun av Riksantikvarieämbetet. I onsdags var det dags för den faktiska prisutdelningen i Stockholm.

Annons
 

Kulturnämndens ordförande Csaba Bene Perlenberg (-) och stadsantikvarie Lena Hector åkte i veckan till Stockholm och Riksantikvarieämbetets höstmöte. Där fick de motta priset, Årets kulturmiljökommun, av riksantikvarien Lars Amréus.

På scen fick prisvinnarna frågan om de hade några konkreta tips till andra kommuner.
– I Landskrona är vi bra på att levandegöra vårt kulturmiljöarv genom att göra dem till fysiska upplevelser. Kolonitraditionen och stadsvandringarna är två bra exempel, sammanfattade kulturnämndens ordförande Csaba Bene Perlenberg det.

Nämndsordföranden vill även passa på att rikta ett stort grattis och tack till hela fritids- och kulturförvaltningen.
Stadsantikvarie Lena Hector förtjänar en stor eloge som arbetade fram underlaget till vår ansökan och som ledde fram till att vi vann, berättar Csaba Bene Perlenberg.
– Hela förvaltningen gör ett viktigt och omtyckt arbete, med rätt knappa resurser, med att hålla vårt kulturarv levande. Detta pris delas av alla Landskronabor!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser