Annons

Erik Pärsson klar för BoIS

Just nu har de spelare i BoIS som är kvar i truppen semester. Ett kortare pass blir det dock i slutet av november tillsammans med de årliga gåsafotbollen innan en längre helgledighet tar vid. Frågan är dock vilken tränare samt vilka spelare som är på plats när truppen kör igång i januari. Klart är att Erik Pärsson, som spelade för Höllviken den gångna säsongen, lirar för BoIS nästa år.

Jubileumsåret för 100-åringen Landskrona BoIS blev inte som klubben tänkt. Istället för klang och jubel blev det mest bittra miner, såväl gällande spelet på planen som klubbens ekonomi. Nu tar dock klubben nya tag. Tanken är att lönekostnaden ska minska dramatiskt samtidigt som en satsning på yngre framtida löften ska genomföras. En av spelarna som ska vara med i BoIS-bygget 2016 är Erik Pärsson som gjorde elva mål för Höllviken under 2015.
– Det känns mycket bra att det nu blivit klart med BoIS. Jag kommer till en anrik klubb där allt runt omkring känns mycket proffsigt, säger anfallaren på BoIS hemsida.

Annons
 

I dagsläget diskuterar klubben framtiden med ett flertal spelare i dagens trupp. Klart är att publiken på IP sett det sista av Samuel Aziz, Muamet Asanovski och Mohamed Ramadan i den randiga tröjan.
– Någon enstaka spelare kommer att behålla sitt heltidskontrakt men generellt så ska vi inte ha fler sådana. Jag kan inte tänka mig att vi skriver heltidskontrakt med någon ny spelare, säger säger BoIS ordförande Gabriel Munch.

Än så länge har klubben inte heller gjort klart med någon huvudtränare för 2016.
– Vi har idag två till fyra personer som vi tittar på och en av dessa är nuvarande tränare Billy Magnusson. Och skulle vi inte hitta någon annan lösning så har vi ju fortfarande kontrakt med honom, förklarar Gabriel Munch.

Klart är dock att klubben inte tänker bråka allt för mycket om Billy Magnusson skulle hitta något alternativ.
– Det beror ju naturligtvis på vilken klubb som då kan komma ifråga men vi vill inte vara svåra, säger Gabriel Munch.
Vilka de övriga tänkbara tränarna är vill inte ordföranden gå in på.

Patrik Johansson som varit sportchef under 2015 är kvar året ut men här är klubben beredd att släppa honom direkt.
– Han går ju här tiden ut. Skulle han hitta en annan arbetsgivare så är det klart att vi låter honom gå på dagen, menar ordföranden.

Någon deadline för ny tränare eller färdig trupp vill inte Gabriel Munch spika fast.
– För alla parter är det såklart bäst om det blir klart så fort som möjligt. Men det är viktigt att vi nu skriver kontrakt som gör att vi kan fokusera mer på fotbollen än på ekonomin i framtiden. Vi ska försöka nå målet att minst 50 procent av spelarna ska komma från de egna leden och sedan ska vi försöka hitta så många som möjligt av de andra spelarna i regionen. En ny röd tråd ska lysa.

Då Landskrona Direkt hävdar att det har talats om en liknande röd tråd i många år men att styret sedan klippt av samma tråd svarar Gabriel Munch.
– Så är det, men nu är det nya tider. Från och med nu börjar vi på ny kula.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser