Annons

Arga punkare släpper ny platta


The Bristles är ett av landets äldsta punkband. Idag släpper de en ny skiva och de är argare än någonsin.
Foto: Roinefoto.se

För 33 år sedan bildades punkbandet The Bristles. Sedan dess har killarna i bandet röjt land och rike runt. Idag, fredagen den 13:e november släpper de en ny fullängdare med titeln Last Days of Capitalism, och texterna och musiken är rödare och argare än någonsin.
– Skivan är en genomgång av de två gångna årens händelser med slutpunkt i dagens såväl ekonomiska som politiska kris. Den ekonomiska krisen har lett till krig, och den politiska krisen består i fascismen den fört med sig. Rasism och chauvinism är nu norm, säger Michael ”Svegis” Svegbrandt som spelat gitarr i bandet sedan starten 1982.

Annons
 

Men det är inte bara rasism och ekonomi som bandet vill lyfta fram.
– Andra ämnen som berörs är västerlandets köphysteri, mäns globala krig mot kvinnor, vänsterns misslyckande, multinationella företags grepp om folk, säger Michael Svegbrandt och fortsätter.
– Sedan är det också några mer traditionella arbetarsånger om arbetsköpares reprimander, och att missköta sitt jobb för sista gången.

Musikaliskt följer Last Days of Capitalism frustrationen över sakernas tillstånd. Det är snabbt, hårt, enkelt och rått. Det finns inga feltoner, det är inte ostämt, det är inte felspelat, även om det skulle låta så, det är precis så som det ska vara.

Skivan ges ut såväl på vinyl som CD.
– Vinylerna är begränsade till 100 vita, 100 röda och 300 svarta skivor, säger ”Svegis”
– Men de som köper CD:n får några bonusspår som ej tidigare släppts på CD.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser