Annons

Utländska gäster talade på hållbarhetskonferens


Dagens moderator Lena Friblick samtalar rektor Lena Andersson kring Dammhagsskolans utveckling.

Landskrona Sustainability Day genomfördes nyligen för första gången i Landskrona. Allt handlade om social hållbarhet, utanförskap och inkludering. 115 gäster från kommuner och företag i regionen deltog. Konferensen var ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Region Skåne och Landskrona. Under dagen presenterade olika aktörer sina insatser för att motverka utanförskap och främja social och kunskapsmässig utveckling.

Annons
 

Bland föredragshållarna fanns Monder Ram från Birminghams universitet, som pratade om entreprenörskap för minoriteter och Gea Sijpkes från Holland som berättade om hur de kombinerar studentboende med äldreboende.
– Konferensen visade många goda exempel på social hållbarhet. I vissa fall har Landskrona kommit en bra bit och i andra har vi mer kvar att göra. Inkludering och delaktighet är centralt för oss och vi arbetar målmedvetet för att Landskrona ska vara en bra plats att leva på. Självklart är vi stolta att få vara värdar för Landskrona Social Sustainability Day som förhoppningsvis får en uppföljning nästa år, säger stadens tillväxt- och näringslivschef Anna Classon.

De internationella initiativen kompletterades med regionala och lokala insatser. Bland andra redogjorde Finnur Sverrisson för Little Big Malmö, Jörgen Rasmusson från Lödde Plåt berättade om anställningsbarhet och Lena Andersson, rektor på Dammhagskolan i Landskrona talade om hur skolan gått från en utanförskapsskola till en kunskapsskola.
– Det känns riktigt bra att i Landskrona kunna genomföra en konferens för så viktiga frågor som social hållbarhet och utanförskap. Vi hoppas att deltagarna har inspirerats att arbeta vidare och fått nya möjligheter till samarbete, avslutar Christian Olsson, projektchef på utbildningsförvaltningen och en av initiativtagarna till konferensen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser