Annons

Nyheter på ungdomssidan inom volleybollen


Volleybollen har infört en ny spelform något som skapar bättre spel hos de unga utövarna, som här Kronans level 4-spelare. Foto: Privat.

I lördags var det dags för Kronans level 4-spelare att göra tävlingsdebut för säsongen.
Med tio spelsugna tjejer åkte vi till Svedala för att mäta oss med lag från Malmö, Engelholms VS och Svedala. Vi hade två lag med och båda lagen visade upp ett fantastiskt spel och som sig bör i barnidrott så åkte alla därifrån med medaljer kring halsen, berättar klubbens ungdomsansvarige Marie Saxne.

Annons
 

Tjejerna har tagit stora kliv den här säsongen och det känns otroligt kul att vi har så många duktiga barn på gång, säger hon vidare och berättar om att ungdomsvolleybollen antagit en spelform som är en brygga mellan kidsvolleyn och fyrmannavolleyboll.
– Det är en fantastisk utveckling för vår sport. Det fungerar som fyrmannavolleyboll, där man spelar med en studs och fyra spelare på plan men man har lagt in att man får fånga andrabollen och passa med ett kontrollerat kast. Det gör att det blir mycket bättre spel än vad barn i denna åldern vanligtvis klarar av annars och man lär sig vinsten med att spela tre gånger inom laget. Och man får smasha lite oftare. Detta är vår största träningsgrupp och det är helt perfekt att få in barnen i denna grupp när de kommer nya. Då får de lära sig slagen och spelet från grunden, men också ”poängen” med volleyboll – att man ska försöka komma till anfall. Barnen älskar det och vi ledare ser detta som ett stort lyft för både klubben och sporten.

Bronsmedalj till Kronans unga Level 5 lag
Nivån över Level 4 heter naturligtvis Level 5, och här tar man bort momentet fånga/kasta och spelar traditionell fyrmannavolleyboll med slag. I denna Level har Kronan idag två lag, ett som spelar i åldersklassen U13 och ett som spelar i U15. I söndags var det dags för klubbens  yngre Level 5 lag att mäta krafterna med lag från andra klubbar i Skåne.
Vi har fortfarande ont om pojkar i våra lag och ställde upp med ett mixat lag, men denna gången i pojkklassen. Det var tuffa matcher och vi spelade stundtals riktigt fin volleyboll och fick mycket beröm av våra motståndares ledare. Vi fick dock se oss besegrade av båda finallagen med 2-1 i set, men i bronsmatchen laddade vi om och var omutliga. Vi vann mot Lund med 2-0 och tog säsongens första medaljer. Bortsett från halva första matchen så gjorde vi vår bästa turnering hittills. Vi spelade ett stabilt och tekniskt snyggt grundspel och vi kom till många avslut och fick se många vassa smashar och många omöjliga räddningar.

Till helgen så arrangerar Kronan en stor turnering och man räknar med cirka 30 stycken U15-lag från föreningar runt om i Skåne. Matcherna spelas i Västervångshallen och Idrottshallen hela söndagen (klockan 9-16). Fritt inträde naturligtvis oh Kronan utlovar massor med glädje och kämpaglöd. Klubben kommer själv att delta med fyra lag. 


I bronslaget spelade Nils Mellblom, Ida Ekberg, Moa Mellblom och Emilia Saxne.
Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser