Annons

Författare gästar deckarkväll


På fredag kommer deckarförfattarinnan Caroline Eriksson till stadsbiblioteket och berättar om sitt författarskap.
Foto: Martin Stenmark

På fredag klockan 19 blir det mordiskt värre på stadsbiblioteket. Inga mindre än deckarexperten Kerstin Bergman och Svenska Mord-författaren Caroline Eriksson kommer och håller föredrag.

Annons
 

Kerstin Bergman berättar om trender och författarskap på dagens svenska deckarscen. Vad har hänt med den svenska polisromanen från Mankell till Läckberg och Dahl? Vilka avtryck har Stieg Larsson satt hos dagens författare? Varför är det egentligen så populärt med seriemördare? Och vilka är de bästa svenska deckarna från 2015?

Författaren bakom Svenska Mord-serien Caroline Eriksson är också inbjuden till deckarkvällen. Hon är socialpsykolog, beteendevetare och författare som romandebuterade 2013 med "Djävulen hjälpte mig". I höst är författaren aktuell med en ny bok som inte är en del i Svenska Mord utan en helt fiktiv roman, en psykologisk thriller med titeln "De försvunna".

Klockan 19.00 inleds kvällen med att förpoeter från Albins Folkhögskola läser egenskriven poesi innan dew båda huvudgästerna tar vid.
– För er som vill få tips samt tipsa om bra deckare kom till biblioteket redan 18.30 då det är lite förmingel med te, scones och boktips, hälsar bibliotekarie Annika Liljengren.


Även Kerstin Bergman kommer på fredag och pratar om dagens svenska deckare.
Foto: Jenny Håkansson

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser