Annons

Medaljregn över LKGF-gymnaster


Samtliga gymnaster i LKGF som deltog i Jönköping i helgen.
Foto: Privat

Vid Götalandsmästerskapen i rytmisk gymnastik som avgjordes i Idrottshuset i Jönköping, under söndagen deltog Landskrona Kvinnliga GF med en stor delegation. Resultatet blev verkligen bra. Alla flickorna tog medalj av någon valör.

Annons
 

Tävlingen hade föregåtts med kval på Regionen och de sju bästa i ålderskategorierna ungdom, junior och senior hade tävlat vid tre tillfällen för att kvalificera sig till mästerskapet.

Ungdomarna individuellt inledde tävlingen och den regerande svenska “Pre Junior mästarinnan” Meja Engdahl Petersson levererade fristående, tunnband och kägelprogram på ett föredömligt sätt och tog säkert hand om guldet i klassen. Emma Jönsson, hamnade på sjätteplats och var nöjd med sin insats. Tuva Henckel som annars brukar vara säkerheten själv blev sjua efter en miss i tunnbandmomentet. Astrid Kristensson- Nilsson hamnade på nionde plats och var lite besviken på sin egen insats.

Juniorerna fortsatte dagens tävling och där startade Doruntina Guxhuli och Wilma Mårtensson. Doruntina lyckades bäst för dagen efter att ha kört ett superfint tunnband, lite sämre käglor och avslutade med rep. Resultatet blev en silvermedalj! Wilma hade lite otur i tunnbandsmomentet och blev nummer fyra efter annars fina insatser i boll och käglor. Vann gjorde duktiga Anastassia Ponomarenko, GF Energo.

Josefine Olsson, regerande svenska seniormästarinnan, hade en fantastisk dag och radade upp det ena programmet efter det andra på ett underbart sätt. Kan hon tävla så här internationellt har vi en svensk “stjärna”. Bra jobbat!

Olivia Kristensson-Nilsson var tvungen att avstå tävlande på grund av skada, men coachade klubbkompisarna på ett bra sätt.
Ungdomstrupperna tävlade lite senare och där segrade LKGFs “Röda trupp” bestående av: Meja Engdahl Petersson, Sanna Agic, Alma Månsson, Lucia Modeér och “truppchef” Celine Vergara.

Föreningens lite kortare gymnaster heter “Svarta truppen” och består av: Tuva Henckel, Emma Nilsson, Linnéa Larsson, Emma Jönsson och Astrid Kristensson Nilsson lyckades med bravaden att få med bronset hem.

Dagen avslutades med Duo-tävling. Doruntina och Wilma som satsar på ett NM deltagande 2016 visade att de synnerligen kan vara aktuella genom att vinna guld med sitt tunnbandsprogram.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser