Annons

Förlust för Lejonet trots bra spel

Lejonet var det klart bättre laget när man tog emot Frosta I Karlslunds ishall. Oskärpa i avsluten, vilket gjorde Frostas målvakt till en vägg, innebar att det trots övertaget blev en förlust med 1-3.

Frosta tog ledningen i samband med sitt första powerplay, där de fick bra tryck mot Lejonets mål. Precis när Landskronalaget blev fulltaligt kom 0-1.

Annons
 

Andra perioden började bra för Lejonet när Kevin Munge körde solo från egen blå och satte kvitteringen helt rättvist. Sedan hade Lejonet ett stort övertag men var inte tillräckligt vassa i sina avslut. John Hjärtqvist i Frostas mål gjorde ett par kvalificerade räddningar och höll Frosta kvar i matchen. Noterbart är att Lejonet bara gjorde ett mål på 24 skott..

Avgörandet kom en bit in i tredje perioden då Frosta gjorde 1-2 direkt efter en tekning. Pucken slank in bakom en skymd Jonathan Andersson i Lejonets mål.  I mitten av perioden fick Frosta spela 5-3 men detta redde Lejonet ut mycket bra.
16.52 kom chansen att kvittera när Frosta fick en femminutersutvisning för en ful bentackling på Kevin Munge. Men här slarvade hemmalaget och Alexander Ekeberg i Frosta kunde göra 1-3. 

Lejonet tog ut målvaken för att försöka komma i fatt men Frosta var närmare 1-4 än Lejonet 2-3.

Lejonet får därmed ställa in sig på att ta den långa vägen till ett eventuellt division 2-kval, men då måste man upp flera klasser, vilket inte är en omöjlighet om truppen håller sig skadefria och friska.

Resultat: 1-3 (0-1, 1-0, 0,-2)
Lejonet: Kevin Munge
Frosta: Andreas Thulin, Niklas Andersson och Alexander Ekeberg
Skott: 47-25
Utvisningar: Lejonet 16 min  Frosta: 37 min

Noterbart är att Lejonet föll med 4-1 på bortais mot Åstorp i helgen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser