Annons

Föredrag om Landskronas kulturmiljöer

Med anledning av att Landskrona blev årets kulturmiljökommun anordnar Landskrona museum ett föredrag om stadens kulturmiljöer och hur vi använder kulturarvet.

Landskronas värdefulla och varierande kulturmiljöer är utan tvekan en av stadens främsta tillgångar. Torsdagen den 11 november kl. 18:30 berättar stadsarkitekt Åsa Lindborg och kultursekreterare Emeli Zeilon om stadens kulturmiljöer och hur vi använder kulturarvet på olika sätt.

Annons
 

Årets kulturmiljökommun är som vi tidigare berättat en tävling utlyst av Riksantikvarieämbetet för att uppmärksamma kommunernas kulturmiljöarbete. Under detta första pilotår utsågs Landskrona tillsammans med Kramfors och Trollhättan till årets kulturmiljökommuner.

Nu på onsdag kommer kulturnämndens ordförande Csaba Perlenberg och stadsantikvarie Lena Hector att åka till Stockholm för att ta emot priset av riksantikvarien Lars Amréus på Riksantikvarieämbetets höstmöte.

Torsdagens föredrag hålls i filmsalen på Landskrona museum.

Läs mer:
Landskrona årets kulturmiljökommun

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser