Annons

Populärt med innebandy hos Häljarpstjejer


Det är populärt med innebandy i Häljarp. Här är HSKs F7-lag.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Undertecknad besökte Häljarps Idrottshall för fotografering av två innebandyflicklag i Häljarps SK. Det visade sig vara hela 35 spelare på plats i lagen för Flickor 7 och 9 år! Fotograferingen genomfördes på ett organiserat sätt tack vare lagens fem duktiga ledare. Därefter tränade lagen tillsammans och det var sannerligen mycket spring i benen när alla lekfulla träningsmoment genomfördes. 

Annons
 

Det är i Häljarp som de flesta av Landskronas tjejer samlas för att spela innebandy. På dam- och flicksidan mönstrar föreningen över 100 aktiva spelare. Klubbens framgångar på flicksidan förklaras så här av Johan Sivernäs, tränare för F14-laget:
– Det är flera faktorer som bidrar till våra framgångar. Vi har ju gjort en medveten satsning på tjejsidan och vi har kunniga och pedagogiska ledare. Sedan sprids ju ryktet snabbt i byn att det är så roligt med innebandy.

F7- och F9-lagen tränas av Maria Wendel, Mikael Jönsson, Daniel Larsson, Lexie Carlino och Elin Jönsson. Maria, Lexie och Elin är dessutom själva aktiva som spelare i Häljarps SK.

Skånes Innebandyförbund arrangerar Knatteligan för de allra yngsta och Häljarp deltar med två lag från vardera F7 och F9. F7-tjejerna spelade sitt första sammandrag i Helsingborg under oktober och mötte FC Helsingborg, Malmhaug/KFUM och Näsets IBF från Skanör.
– Märktes tydligt att tjejerna brukar allvar på träningen då de hade ork ända in i slutet och levde verkligen upp till vår ramsa "Vi är vita, vi är blå, vi är de som kämpar på!" skriver lagets ledare på hemsidan.

F9-laget premiärspelade i Knatteligan på hemmaplan under den gångna helgen och där mötte tjejerna Åkarps IBK, FBC Engelholm och Hofterups IBF. Det blev fyra väldigt jämna matcher och lagledarna skriver
– Även om resultaten inte är det viktigaste utan tjejernas personliga utveckling och att de har kul, så går det inte att undvika det fantastiska lagarbete och målen som tjejerna gör.

På lördag är det åter dags för F7-laget att spela ett sammandrag i Knatteligan och den här gången bär det av söderut till Bunkeflostrand. F9 spelar sitt nästa sammandrag den 22 november i Vellinge.


Och här är klubbens F9-lag.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser