Annons

Möt Jonas Lindvall i konsthallen


Många passade på att lyckönska Jonas Lindvall vid invigningen av hans utställning i lördags. Idag har du chansen att lyssna och ställa frågor till arkitekten och formgivaren vid en rundvisning i konsthallen.

Dagens kulturtorsdag äger rum på Landskrona konsthall och är en visning av utställningen Jonas Lindvall – arkitektur, inredning, design. Jonas Lindvall själv kommer att vara på plats för att presentera sitt arbete.
– Vi tror på ett spännande samtal om just arkitektur, inredning, design, där åhörarna är varmt välkomna att ställa frågor till Jonas under rundvandringens gång, säger Mia Widell, ordförande i Landskrona konstförening som arrangerar utställningen.

Annons
 

I utställningen visas exempel på produkter och projekt som Jonas Lindvall gjort de senaste 20 dryga åren.
Invigningshelgen var en stor succé med massor av besökare. Det är verkligen roligt med alla lovord vi får för utställningen. Det är som att hallen passar utmärk för denna typ av utställningar. Samtidigt var det just så det var tänkt när konsthallen byggdes 1963, då som en utställningshall för industridesign.

Som arkitekt har Jonas Lindvall skapat prisbelönta villor, hotell, restauranger och scenografier. Som designer är hans portfölj mångfasetterad; han har formgivit allt från möbler och belysning till kök och badrum.

Jonas Lindvall har vunnit flera priser, och hans design finns även permanent representerad på de stora museerna som Nationalmuseum i Stockholm, Victoria & Albert Museum i London, Mori Art Center i Tokyo och svenska ambassaden i Berlin. Mer information om Jonas arbete finns på hans hemsida www.jonaslindvall.com. Utställningen visas fram till den 13 december.

Kvällens visning startar klockan 18.30.

Arrangör är Landskrona konstförening vars medlemmar har fri entré till föredraget, övriga betalar 50 kronor.

Läs mer:
Arkitektur och design i konstens gränsland

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser