Annons

Mingel från vernissager


Gustav Sundin med sambo Carolina och sonen Otis. Otis redan i konstnärskeps – vad månde bliva? Foto: Privat.

I lördags var det invigning av två riktigt fina utställningar i Landskrona.
På Pumphusets konsthall i Borstahusen kan man fram till och med den 20 december beskåda målningar av Gustav Sundin och på Landskrona konsthall visas fram till Luciadagen en retrospektiv utställning om arkitekten och designer Jonas Lindvall.

Annons
 

De båda invigningarna som hölls med bara ett par timmars mellanrum samlade fulla hus. Här följer ett litet bildsvep från de båda utställningarna som arrangeras av de två ideella föreningarna Borstahusens konstförening respektive Landskrona konstförening.


I fullsatt lokal fick åhörana lyssna till Gustav Sundin som berättade om sitt konstnärskap. Endast 33 år gammal har är han en fullfjädrad artist/konstnär som kan nå hur långt som helst, var de många närvarande överens om. Invigningen föregicks av sång av syskonen Nordengren – Monika och Jonas – som sjöng fyra sånger. Foto: Privat.


Därefter skedde själva invigningen av Lennart Söderberg som istället för att klippa traditionsenligt band överlämnade en liten segelbåt i glas och önskade lycka till på den vidare färden i världen. Foto: Privat.


Mia Widell, ordförande i Landskrona konstförening och Jonas Lindvall på Landskrona konsthall i samband med invigningen där. Foto: Privat.


Jonas barndomsvän författaren Torbjörn Flygt höll invigningstal i minst samma spirituella och fyndiga anda som Lennart Söderberg gjort på Pumphuset två timmar tidigare. Foto: Privat.


De i runda svängar 400 besökarna på Landskrona konsthall i lördags lovordade utställningen, där bland annat Jonas Lindvalls möbler rönte stort intresse. Foto: Privat.


Jonas Lindvall visar sin nya bok för TV-meterologen Per-Erik Åberg. Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser