Annons

Första utställningen för ”Viola”


För första gången i sitt liv ställer Geula ”Viola” Lesén ut sin konst på ett galleri.

På lördag är det vernissage på Galleri Gamla Staden i Landskrona. På väggarna på första våningen hänger tavlor av den lokala konstnären Geula ”Viola” Lesén. Hennes tavlor har kunnat beskådas på andra ställen tidigare men detta är första gången hon hänger på ett galleri.
– Det är jättepirrigt, säger hon.
– Jag har tavlor som hänger på Restaurang Basilika och jag har även hängt elevarbete på Konsthallen då jag målade för Roy Evertsen. Men nu är det på riktigt, strålar hon.

Annons
 

På väggarna hänger ett 20-tal målningar, föreställande allt från porträtt till mer abstrakta skapelser. Intill tre av tavlorna sitter så kallade QR-koder.
– Det är bara att ta fram mobilerna och ladda ner appen om man inte har den. Sedan scannar man koden och får då höra musik till tavlorna, säger konstnären.
– Jag är väldigt gammalmodig av mig men detta tyckte jag var en kul idé. Jag blir glad av musik.

Utställningen, som pågår till och med den 22 november byter skepnad direkt efter vernissagen.
– Jag ska nämligen ställa ut på en annan plats och då kommer jag att ta några av tavlorna till det, säger Geula Lesén utan att precisera vilka eller hur många av tavlorna som kommer att plockas ner.

Konstnären har tidigare bara sålt en tavla. Nu hoppas hon ändra på det.
– Jag har svårt att skiljas från mina tavlor. Den jag sålde saknar jag mycket. Men nu är det dags. Och eftersom min tidigare pojkvän gick bort i cancer för fyra år sedan så kommer jag att skänka en del av pengarna till cancerforskningen, avslutar Geula ”Viola” Lesén.

Klockan 12.00 på lördag slår galleriet upp portarna och två timmar senare invigs utställningen av kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt.
Därefter har galleriet öppet lördagar och söndagar mellan klockan 12-16 till och med den 22 november.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser