Annons

Pekka på nya innebandyuppdrag


Petri "Pekka" Manu har hittat en ny arbetsgivare.

Malmö FBC stärker nu upp herrsektionen genom att knyta till sig Petri Manu som ny sportchef. Petri eller Pekka som han mer ofta kallas ska leda arbetet med att långsiktigt lyfta FBC herrar mot toppen av Innebandysverige.

Annons
 

Samtidigt som Malmö FBC damer fick kliva in i finrummet SSL inför stundande säsong var det omvänt för föreningens herrar som degraderade till spel i division 1 efter fyra säsonger i allsvenskan. En nystart stod att vänta och nu stärks sportgruppen upp ytterligare. Petri Manu med bland annat 13 säsonger som sportchef i Landskrona, tar nu över huvudansvaret och ser fram emot att sätta igång arbetet.
– Det är mycket inspirerande och jag ser verkligen fram emot det. Uppdraget är lite annorlunda från vad jag är van vid sedan tidigare men det ska bli intressant att se vad jag och sportgruppen kan åstadkomma med ledare, spelare och övriga inblandade i Malmö FBC, säger Petri Manu.

Malmö FBC leder just nu division 1 efter sju omgångar och är än så länge obesegrade på 20 poäng. Målet är att bygga på sikt och i år ta en kvalplats till Allsvenskan. Därifrån sedan komma tillbaka till allsvenskan och fortsätta bygget vidare mot SSL. Klubbens nya sportchef är klar över var arbetet börjar;
– Först ska vi sjösätta en bra plan och en hållbar strategi för hur Malmö FBC ska nå, först Allsvenskan, sedan SSL och till slut, slutmålet: SM-Guld. Jag har en ganska så klar bild över vad som behövs göras för att vi ska lyckas. Men det är ingen brådska. Det får ta den tid det tar, bara slutprodukten blir det vi önskar.

I och med det nya jobbet återförenas han också med klubbens tränare Patric Johansson som jobbade nära Pekka i Landskrona.
– Pekka är en person som brinner för sin uppgift och som vet vad elitidrott handlar om. Jag vet också att han är väldigt sugen på att komma igång igen. Han är rak och ärlig. Har man gjort en mindre bra insats som coach så får man höra det, likväl som han ger beröm när man gör något bra. Pekka var den personen som fick mig att flytta till Landskrona för drygt tio år sedan och det ska bli mycket roligt att återigen få arbeta tillsammans med honom.

Det känns väldigt positivt att vi nu under ledning av Pekka stärker upp sportgruppen än mer. Han har lång erfarenhet och har ett brett kontaktnät som vi kommer få mycket nytta av. Vi vill bygga långsiktigt och nu har vi den plattform som behövs för att genomföra det fullt ut, menar  föreningens klubbchef Johan Eriksson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser