Annons

Nytt och bättre elljus på slingan i Häljarp

Den gamla elljusslingan i Häljarp har varit ett sorgebarn på så vis att vid varje stor storm har träd blåst ner och skadat slingan med stora reparationskostnader som följd. Detta ska det nu rådas bot på.

Höstmörkret lyses upp av glada nyheter till alla de som använder motionsslingan i Häljarp. I januari 2016 blir slingan åter belyst. Elljusslingan kommer att uppgraderas med LED- belysning och strömförsörjningen kommer att grävas ner för att skydda belysningen från stormskador.
– Det känns bra att göra något för Häljarp och jag vet att en hållbar lösning för elljusslingan har varit efterfrågad under en längre tid, säger fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson (M).

Annons
 

Fritids- och kulturförvaltningen går nu ut med en upphandling för en ny elljusbelysning. Förutom att vara stormsäker kommer den nya anläggningen innebära lägre energiförbrukning och driftkostnader då LED-belysning både har lägre strömförbrukning och längre hållbarhet på ljuskällorna.
– Vi investerar 650000 kronor i den nya anläggningen och räknar med att påbörja arbetet under början av december 2015. Anläggningen beräknas vara i drift i januari 2016 men vädret kan dock vara en osäkerhetsfaktor, säger tillförordnad förvaltningschef Kjell Thoresson på fritids- och kulturförvaltningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser