Annons

Kvinnoöden präglade av krig och revolution


Ija Alsholm, Billesholm.
Foto: Per Månsson.

Ilja Alsholm, som kom till Sverige som flykting från Estland 1944 endast 2 år gammal, höll ett intressant och gripande föredrag på Föreningen Nordens sammankomst på Stadsbiblioteket under måndagskvällen den 2 november.

Annons
 

För några år sedan bestämde sig Ija för att söka information om sin bakgrund. Efter många spännande resor i släktingars fotspår och mycket sökande i olika källor resulterade arbetet till slut i en bok. Hennes släkthistoria och då framför allt kvinnornas är i många avseenden lika aktuell i dagens samhälle.

Boken finns inte att köpa i bokhandeln, men Ija skänkte ett ex. till Stadsbiblioteket för utlåning. Ija avslutade föredraget med följande: ”De flyktingar som nu anländer till Sverige kommer att berika landet – om vi tar hand om dem väl”.

Inskickat av Per Månsson

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser