Annons

Julturer med Jeppe till Köpenhamn


Rederiet Sparshipping kommer att segla två julturer med Jeppe till Köpenhamn.

Sparshipping i Köpenhamn arrangerar två julturer med båt från Landskrona via Ven till den danska huvudstaden. Turerna går den sista helgen i november och den första i december. Visar det sig att resorna är populära kan det bli aktuellt med fler turer under 2016.

Annons
 

Sommaren 2013 gick de sista turerna från Landskrona till Köpenhamn. Då var det Ventrafiken som försökte locka Landskronaborna till Danmark med båten Jeppe. Efter många om och men såldes båten till det danska rederiet Sparshipping och nu vill ägaren, Kirsten Rönn Madsen, återuppliva turerna.
– Jag tror att det finns ett stort intresse hos Landskronaborna att åka till Köpenhamn. Inte minst så lockar julmarknaderna och Tivoli, säger Kirsten Rönn Madsen.

På de två turerna kommer det att erbjudas såväl frukost på ditresan och smörrebröd när båten seglar hemåt.
– Vi vill att det ska vara hygge på båten över. Jeppe kommer att lämna Landskrona klockan 9.15 och sedan hämta upp folk på Ven innan den lägger till klockan 10.45 på Havnegade, ett stenkast från Nyhamn i Köpenhamn. Sen går hemresan klockan 17.30.

Kirsten Rönn Madsen har varit involverad i turer mellan Landskrona och Köpenhamn tidigare och varje sommar skeppar hennes båtar in massor av danskar till Ven från Köpenhamn.
– Man jag är fortfarande nyfiken på Landskrona. Julturer tror jag kan vara lyckat men även andra turer. Jag tror även på resor åt andra hållet, det vill säga att locka danskar till Landskrona. Bland annat tror jag att karnevalen kan vara något som många i Köpenhamn är intresserade av, säger redaren.

Men för att det ska fungera så vill det till att de som talat sig varma för en båttur verkligen utnyttjar det nu när tillfälle bjuds.
– Det hoppas jag i alla fall. Målet är att få ihop minst 150 passagerare per tur. Det är vad som krävs för att allt ska gå runt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser