Annons

Modern design under klubban


Joakim Karlsson är stolt över utbudet i nästa veckas onlineauktion. Fåtöljen han sitter i är formgiven av Bruno Mathsson för Dux, Koppen heter Zebra och är formgiven av Eugen Trost för Gefle.
Foto: Skånes Auktionsverk.

Tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk går i formgivningens tecken. Namn som Bruno Mathsson, Carl Malmsten och Yngve Ekström varvas med Lisa Larsson, Bertil Vallien och Kjell Engman.
– Mycket är från ett hem där man samlat på modern design av klassiska formgivare. Här finns riktiga godbitar, lovar Joakim Karlsson som ansvarar för onlineauktionerna.
– Jag är riktigt stolt över vårt utbud.

Annons
 

Han egna favorit är en lampa.
– Det är en ganska ovanlig PH-lampa. De brukar vara i lackad metall men vi har en i glas. Den gillar jag skarpt, säger Joakim Karlsson.

Som alltid finns det gott om vackra smycken och armbandsur, glaskonst, keramik, kinesiskt porslin, silverföremål och diverse klenoder från land och rike runt.
– Som vanligt har vi något för alla smaker och plånböcker, säger han och avslutar.
– Varför inte kolla in katalogen och leta efter julklappar? Vem vill inte ha en etsning av Salvador Dali eller något från Firma Svenskt Tenn?

Vill man se objekten i verkligheten så ska man ta sig ner till Skånes Auktionsverk på måndag mellan klockan 13 och 19. Auktionen börjar klockan 18 på tisdag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser