Annons

Nedlagd polisutredning öppnad igen

Efter Landskrona Direkts avslöjande härom veckan att en polisutredning gällande ett inbrott lades ner utan att en övervakningsfilm studerats tas nu nya tag. Utredningen har öppnats upp igen. Polisen har dock inte tittat på filmen ännu men väl på två stillbilder.
– Dessa bilder ligger nu i utredningen och nu återstår det att se om någon känner igen brottslingarna, säger Landskronas polischef Anneli Manelli som ringer upp redaktionen personligen och meddelar att ärendet är öppnat.

Det var natten till den 2 oktober som krögaren på Erikstorps Kungsgård Jonas Westerberg anmälde att han haft inbrott och att det fanns en övervakningsfilm från tillfället. Knappt två veckor senare fick Jonas Westerberg ett brev från polisen med beskedet att ”Det är uppenbart att brottet inte går att utreda”. Det märkliga var dock att polisen inte tittat på övervakningsfilmen.

Annons
 

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) var inte sen att kritisera det inträffade.
– Vi möter polisen regelbundet, och detta är en viktig fråga för stadens utveckling. Jag kommer att ta upp det. Jag vill helt enkelt ha en förklaring och förändring, sade han till Landskrona Direkt.

Efter detta har fallet uppmärksammats i annan media och på måndagen ringde Landskronas polischef Anneli Manelli upp Landskrona Direkt och sade att de nu öppnat upp utredningen igen.
– Vi har nu bilder från inbrottet och de ligger med i utredningen. Jag vill också poängtera att utredningen är öppen, säger hon.

Beskedet gläder Jonas Westerberg.
– Det var ju skönt att höra. Då ska jag fixa ner övervakningsfilmen på ett USB-minne och köra ner och lämna det på polishuset personligen, avslutar han.

Läs mer:
Polisen lade ner utredning utan att kolla övervakningsfilm
Anmäl, anmäl, anmäl – uppmanar kommunalrådet

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser